Dinç kalabilmek için yeşil sebze tüketmek şart

Dinç kalabilmek için yeşil sebze tüketmek şart

Diyetisyen Berna Ertuğ,  dinç kalmak için C vitaminin yüksek olduğu sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini kaydederek, “Yeşil biber, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler ile kivi, çilek, erik gibi meyveler bolca tüketilmeli.” dedi. Ertuğ, sıvı alımında su haricinde süt, ayran, cacık, soda, limonata, bitki çayları, şekersiz kompostolar ve taze sıkılmış meyve suyunun doğru tercih olduğunu da vurguladı.

Diyetisyen Berna Ertuğ, sağlıklı ve dinç kalabilmenin yolları hakkında bilgi verdi. Ertuğ, her mevsim olduğu gibi sağlıklı ve dengeli beslenme ile mevsim dönümlerinde son bahar ve kış aylarında  da sıklıkla görülen sağlık problemlerinin azaltılabileceğini vurguladı.

Serinlemek için sıvı tüketimine önem verilmesi gerektiğini hatırlatan Diyetisyen Ertuğ, günde 2-2,5 litre su tüketiminin yanı sıra su içeriği yüksekliği nedeniyle taze sebze ve meyve tüketimine önem verilmesi gerektiğini açıkladı. Spor yapan ve ağır işlerde çalışanların sıvı ihtiyaçlarının daha fazla olduğunu kaydeden Ertuğ, “Sıvı alımının karşılanmasında su haricinde süt, ayran, cacık, soda, limonata, bitki çayları, şekersiz kompostolar ve taze sıkılmış meyve suyu gibi içecekler doğru tercihlerdir.” dedi.

YASAKLI LİSTESİNDE OLMESI GEREKEN YİYECEKLER

Yağda kızartmalar, kavurmalar (et, sebze, hamur işi), yağlı sos eklenmiş besinler ve aşırı tuzlu besinlerin yasaklı listesinde olması gerektiğini hatırlatan Ertuğ, sucuk, salam, sosis, pastırma, sakatatlar, yağlı etler, kaymak, krema, mayonez, tahin, yağlı soslar, kuyruk yağı, iç yağı, tereyağı, margarin, şekerli meyve suları, şekerli-asitli içecekler, içeriği bilinmeyen hazır gıdaların mümkün olmadığınca tüketilmemesi gerektiğini savundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.