Az su içmek vücudun tüm dengesini bozabilir

Az su içmek vücudun tüm dengesini bozabilir

Az su içmek, gün içerisinde vücudun tüm dengesini alt üst edebiliyor. Uzmanlar, sık sık su içmek gerektiğini vurgularken, az su içenlerde yorgunluk, dikkat güçlüğü ve hafıza bozuklukları görülebileceğini söyledi.

Gündelik hayatta su içmenin ihmal edilmesi, birçok sorunu beraberinde getirebiliyor.  Uzmanlar hiçbir sıvının suyun yerini tutmadığını belirtiyor. Az su içmek adeta vücudun tüm dengesini alt üst edebiliyor. Az su içenlerde yorgunluk, dikkat güçlüğü ve hafıza bozuklukları görülebiliyor. Çay, kahve, meyve suları, bitki ve meyve çayları gibi içecekler vücudun ihtiyacı olan sıvıyı karşılamıyor hatta vücuttan sıvı atımını arttıracağı için suyu su olarak içmek gerekiyor.

Uzmanlar suyun  faydalarını şöyle sıralıyor: “Su, hücrelere oksijen ve besin öğelerinin taşınmasını, ayrıca atık ürünlerin taşınarak böbreklerden atılmasını sağlar. Ağız, göz ve burun gibi vücut dokularının nemlenmesini sağlar. Dışkının yumuşamasını sağlayarak kabızlığın önlenmesine katkıda bulunur. Cilt sağlığında, bağışıklık sisteminde, vücut ısısının denetiminde, ödemin atımında rolü vardır. Kilo alıp vermeden dolayı oluşan sarkmaları sporla birlikte önler. Soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları ve mesane kanseri riskini düşürür. Ayrıca, öğünlerden 30 veya 15 dakika önce alınan suyun metabolizmayı hızlandırma üzerine ve midede hacim oluşturarak öğünde fazla besin alımı engellemek adına göz ardı edilemeyecek faydaları bulunuyor.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.