Peygamber sevgisi Manhattan’da Müslümanları buluşturdu

Peygamber sevgisi Manhattan’da Müslümanları buluşturdu

Kutlu Doğum haftası çerçevesinde Universal Fondation tarafından organize edilen etkinlikte Peygamber Efendimiz’in aile reisliği ele alındı. Programın konuşmacısı olan İlahiyat uzmanı Dr. Ahmet Kurucan, son Peygamber’in insanlar için mükemmel model olduğunu ve bunu günlük hayatımıza nasıl taşınabileceğine dair önemli bilgiler verdi.
Perşembe akşamı New York’un Manhattan semtindeki Türk Kültür Merkezi (TCC) binasında yapılan etkinliğe onlarca kişi katıldı. Program önce ney dinletisi ile açıldı. Ardından ilahiler ve nihayetinde Kur’an-ı Kerim’in okunmasından sonra Kurucan, Hz. Muhammed’in (sav) hayatını bilmenin yanında O’nu anlamanın da önemine işaret etti. ‘‘O’nu (Peygamberi) anlamak sadece nasıl sorusuna cevabı bilmek ile olmaz. O’nu anlayabilmek için; ne için, neden sorularının da karşılığını bilmek gerekir’’ diyen Kurucan daha sonra şunları ekledi; ‘‘Bunların cevabını bilmek de yetmez, O’nu anlamak ve O mükemmel modeli bugüne taşımak gerekir.’’
Peygamber Efendimiz’in hanımları ile olan ilişkilerine de dikkat çeken Kurucan, Hz. Muhammed’in (sav) evine geldiği vakit eşlerine ev işlerinde yardımcı olduğunu söyledi. ‘‘Peygamberimizin eşlerine ev işlerinde yardımcı olmasını bugünümüze nasıl taşımalıyız sorusuna yanıt olarak bunu tek yönlü değil çift taraflı düşünerek anlamak gerek’’ diyen Dr. Kurucan, ‘‘Bunu da bir sorunumuzu çözmede, ‘acaba yerimde Peygamberimiz olsa nasıl davranırdı’ diye sormalı ona cevap aramalıyız. İşte bu bizleri Peygamberimize yaklaştıracak bir arayış olur.’’
İslamiyet’in bir bütün olduğunu ve dinin tüm emir ve yasaklarının tamamına inanmanın şart olduğunu belirten Kurucan, ‘‘Yani işimize geleni alıp işimize gelmeyeni almama yoluna gidemeyiz. Bu insanın hayatını param-parça eder’’ dedi.
Aile yaşamının sağlıklı yürüyebilmesi konusunda kadın ve erkek fıtratlarının iyi bilinmesi gerekliliğini aktaran Kurucan, Peygamber Efendimiz’in hem eşlerinin kadın olma özelliklerini hem de onların karakterlerini iyi bildiğini, ona göre muamelede bulunduğunu dile getirdi. Program Kurucan’ın konuşmasının ardından yine ilahilerin okunmasının ardından gelenlere hediyelerin dağıtılması ile son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.