Nüfusu en hızlı artan şehir New Orleans

Nüfusu en hızlı artan şehir New Orleans

Nüfus Sayımı Bürosu’nun raporuna göre nüfusu 100 binin üzerinde olan şehirler içerisinde ‘en hızlı büyüyen şehir’ yüzde 4,9’luk bir oranla New Orleans. Rapora göre son on yıldır ilk kez büyük şehir merkezlerindeki nüfus artışı çevre illerden daha hızlı. 2010 nüfus sayımından bu yana başkent Washington’a 16 binden fazla insan taşındı ve şehir nüfusu yüzde 2,7 arttı. Washington DC’yi ABD’de en hızlı büyüyen şehirlerden biri yapan bu oran aynı zamanda 2000 yılından bu yana yaşanan nüfus artışının yarısından daha fazla.

Başkentin çevresi de benzer şekilde nüfus alıyor. Virginia ve Maryland’e bağlı Leesburg, Gaithersburg ve Rockville gibi kentler büyüme oranına Washington DC’den geri kalmıyor. Pentagon’un yerleşik bulunduğu Alexandria ise ABD’de istikrarlı bir şekilde en hızlı büyüyen kentler arasında.

Washington merkezli önemli düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü, normal şartlarda Washington DC, Denver, Seattle ve Austin gibi bölgelerde büyüme eğiliminin devam edeceğini öngörüyor. Hızlı büyüme eğiliminin en önemli nedenlerinden birinin bu kentlerin genç nüfus için cazip olması gösterilirken, bu şehirlerin sağladığı çeşitli imkanlar, konfor ve en önemlisi iş imkanlarının genişliği açısından cazip bir ortamına sahip olması en önemli faktörler.
ABD’nin en hızlı büyüyen 15 kenti listesinde Texas eyaletine bağlı sekiz ayrı şehirle bulunuyor.

Rapora göre en çok nüfus kaybeden şehirler ise Detroit, Cleveland ve Baltimore. Son 1 senede kenti 1,500 sakinini kaybeden Baltimore’u, son on yılda her sene ortalama 3 bin kişi terk etti. 1980 yılında ABD’nin en büyük 10. kenti olan Baltimore şimdi 620 bin nüfusla 24. sırada.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.