New York’ta 2 bin kişi vatandaşlık başvuru ücreti ödemeyecek

New York’ta 2 bin kişi vatandaşlık başvuru ücreti ödemeyecek

New York’taki yetkililer ve sivil toplum örgütleri, Amerikan vatandaşı olmaya hak kazananan kişilerin başvuru süreçlerinde ellerinden gelen bütün yardımı göstereceklerini belirtti.

New York Valisi Andrew Cuomo, düşük gelirli kişiler arasında yapılacak çekilişte 2000 kişinin başvuru masraflarının ‘NaturalizeNY’ olarak bilinen kampanya çerçevesinde, karşılanacağını duyurmuştu.

New York’ta New America Media tarafından organize edilen bir etkinlikte konuşan  NALEO Educational Fund Kuzey Doğu Direktörü Roberto Frugone, 2015 verilerine göre New York’ta 642 bin kişinin vatandaşlığa başvurmaya hak kazandığını söyledi. ABD genelinde New Americans Campaign gibi sivil toplum kuruluşları vatandaş olmaya hak kazananlar için bilgilendirme çalışmaları yapmaya devam ediyor.

Ülke genelinde ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi (USCIS) verilerine göre 2015’te  725 bin kişi Amerikan vatandaşı olmak için başvuruda bulundu. Bu sayı bir önceki yıla göre yüzde 25 artmış durumda.

New York Dışişleri Bakanı Yardımcısı Jorge Montalvo, birçok düşük gelirli insanın vatandaşlık başvurusunda ödenen 680 dolarlık ücretin kampanya çerçevesinde karşılandığını bilmediğini söyledi. Montalvo, göçmenlerin kendilerini buraya ait olduklarını hissetmelerini istediklerini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.