Murdoch, Time-Warner için 80 milyar dolar teklif etti, reddedildi

Murdoch, Time-Warner için 80 milyar dolar teklif etti, reddedildi

Dünya genelinde sahibi olduğu yüzlerce basın kuruluşu nedeniyle ‘medya imparatoru’ olarak anılan Avustralya asıllı Rupert Murdoch, ünlü ABD şirketi Time Warner’ı satın almak için teklifte bulundu. Murdoch’ın 80 milyar dolarlık teklifi şirket tarafından reddedildi.

HBO, AOL, Warner Bros gibi dev basın ve eğlence şirketlerini bünyesinde bulunduran Time Warner, alanında ABD’nin en önde gelen firmalarından. 80 milyar dolarlık teklifinin geri çevirilmesi üzerine Murdoch’un fiyatı yükselteceği öne sürülüyor. ABD’de ‘Wall Street Journal-WSJ’, ‘Fox News ve Fox yerel tv kanalları’, ‘Twenty-First Century Fox Inc’, ‘New York Post’ gibi medya organlarının sahibi olan Murdoch’un Time Warner’ı alması durumunda ABD’deki ağırlığı iyice artıracak.

İngeltere’de ismi telekulak skandalına karıştıktan sonra dünya genelinde ‘şüpheliler’ listesine giren Murdoch’un Time Warner’a talip olması ABD’deki basın ve eğlence sektöründe ciddi endişeye yol açtı. ABD’deki şirketlerinin değerleri 10 milyarlarca dolarla ifade edilen Murdoch’un sahibi olduğu Fox News televizyon kanalı ile New York Post gazetelerinin yoğun bir şekilde Cumhuriyetçi Parti taraftarlığı yapması yine ülkedeki liberaller arasında ciddi eleştiri konusu oluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.