Dünya çocukları Washington’da buluştu

Dünya çocukları Washington’da buluştu

Bu yıl 15. düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, ABD’nin başkenti Washington’da gönülleri fethetti.

ABD Kongresi’nde düzenlenen özel programla başlayan festival, Washington’ın prestijli mekanlarından Stage Arena’da gerçekleştirilen törenle devam etti.

20 ÜLKEDEN 100’ÜN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ KATILDI

20 ülkeden 100’ün üzerinde öğrencinin hünerlerini sergilediği gecede Tunuslu Sarra Douik ile Bosna ersekli Melika Moranjkic’in performansları izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

2008 yılında hayatını kaybeden ünlü milletvekili ve insan hakları aktivisti Tom Lantos’un kızı Annette Lantos Tillemann-Dick de geceye torunlarıyla birlikte katıldı.

AH0A0039

Lantos adına kurulan vakfın Danışma Heyeti Başkanı olan Tilleman-Dick, dünya çocuklarının dostluk ve kardeşlik içinde bir araya geldiği etkinliğin, dünya barışı adına umut verici olduğunu söyledi.

Babası Tom Lantos’un Yahudi Soykırımı’ndan kurtularak ABD’de milletvekili olmayı başaran tek isim olduğunu hatırlatan Tilleman-Dick, “Bu nedenle şu an neler yaşadığınızı çok iyi anlıyorum. Dünyanın dört bir tarafında Hizmet Hareketi’nin maruz kaldığı zorlukları takip ediyorum, daima yanınızdayım” diye konuştu.

ENES KANTER SPONSOR OLDU

Ünlü basketbolcu Enes Kanter’in sponsor olduğu gecede, yaşanan mağduriyetler de sanat diliyle dünyaya anlatıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.