Kedi, sahibinin mezarını her gün ziyaret ediyor

Kedi, sahibinin mezarını her gün ziyaret ediyor

İtalya’nın Montagnana şehrinde yaşanılan olay insanlara ibret olacak türden. Toldo adlı 3 yaşında bir kedi, 22 Eylül 2011 tarihinde ölen sahibinin mezarını hergün ziyaret ediyor. Corriere Fiorentino gazetesinin haberine göre Toldo, Iozzelli Renzo isimli sahibinin mezarını ziyaret etmekle kalmayıp yolda bulduğu ufak tefek eşyaları da götürüp mezara bırakıyor. Aynı gazeteye konuşan Iozzelli Renzo’nun dul eşi Ada, ‘‘ Bugün Toldo ile eşimin mezarına birlikte gittik. Eve dönerken yolda biri bana kediyi sabah da mezarlıkta gördüğünü söyledi’’ diye konuştu.   

Ada’nın komşuları aynı gazeteye verdikleri demeçte, Renzo’nun cenazesinin mezarlığa kaldırıldığı gün Toldo’nun da kalabalığın arkasında kabristana kadar geldiğini söyledi. Eşini toprağa verdikten birgün sonra tekrar kızı ile ziyarete gittiğini belirten Ada, ‘‘Mezarın üstünde küçük akasya filizi gördük. Ben bunu kedinin getirdiğini söyleyince kızım bana çok duygusal düşündüğümü söyledi’’ dedi.


Kızı ile eşinin ziyaretinin akşamında oğlunun da mezarlığa giderek mezarın başında Toldo’yu beklerken gördüğünü belirten Ada, daha sonra komşularının da kedinin mezarlığa gittiğini gördüklerini kendisine birçok defa söylediklerini aktardı.

Eşinin Toldo’yu henüz 3 aylıkken kedi barınağından alarak bakmaya başladığını aktaran Ada, ‘‘Iozzelli Toldo’ya çok düşkündü. Hep ilgilenir, sürekli başını okşar, onunla konuşurdu. Hayvanları çok severdi ve şimdi de Toldo nasıl özel bir kedi olduğunu gösteriyor’’ dedi.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.