Hava almayan saça bakım nasıl yapılmalı

Hava almayan saça bakım nasıl yapılmalı

Yaz döneminin sonlarına geldiğimiz bu günlerde mevsim yorgunu saçları sonbahara hazırlamak isteyenler farklı çareler ararken, uzmanlar; özellikle başörtüsü kullanan veya mesleği gereği şapka takma zorunluluğu bulunanların saçlarına daha fazla özen göstermesi gerektiği uyarısında bulunuyor.

Meydan Gazetesi‘nde yer alan habere göre; Trikolog (saç ve saç derisi uzmanı) Talat Sam, gün içerisinde yeterince hava almayan saçların, açık saçlara oranla daha fazla zarar gördüğüne dikkati çekiyor.

Yeterince hava almayan saçların sağlıklı bir şekilde uzayamadığına, uzayan tellerin ise güçsüz ve kırılgan yapıda olduğuna vurgu yapan Sam, “Saç derisinde aralıklarla ölü hücreler birikir. Bu hücreler hava alan saçlarda kendiliğinden dışarı atılır. Hava almayan saçlardaysa bu ölü hücreler deride kümelenir ve kepeklenme, matlaşma, sebum adı verilen yağ hücrelerinde fazlalaşma, deride kuruma ya da saçta dökülme gibi sıkıntılara neden olur” diyor.

Bitki özlü şampuanlar kullanın

Bu tür durumlarda saçları ucundan kestirip, canlanmasını sağlamak fikrinin yaygın olduğunu belirten Trikolog Sam, şu önerilerde bulunuyor: “Eğer saçınız hava almıyorsa uçlarından kestirip saçınızın tekrar eski haline dönmesini beklemek bize herhangi bir fayda getirmez.

Saçınıza uygun şampuan ve krem kullanılması saç köklerinde bulunan ölü hücrelerden kurtulmanızı sağlar. Ayrıca ileri durumlarda serum kullanımı da sizi sağlıklı, güçlü ve parlak saçlara kavuşturabilir. Oksijen oranı yükseltilmiş saf su ve ülkemizin muhteşem bitki özü zenginliğinden yararlanılmış şampuanlar kullanılabilir.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.