Fırtına New York’ta hayatı felç etti

Fırtına New York’ta hayatı felç etti

Aniden bastıran fırtına New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerinde hayatı felç etti. Çarşamba günü öğleden sonra aniden bastıran fırtına ağaçları söktü, onbinlerce insanı ise elektriksiz bıraktı.

Gök gürültüsü, ardından şimşeklerin ve aniden bardaktan boşalırcasına başlayan yağmur, birçok yolu kapatırken fırtına nedeniyle trafik birçok merkezde durma noktasına geldi. Su baskınlarının yaşandığı, polis ve itfaiyenin önlem almada yetersiz kaldığı görülürken bazı binaların camları kırıldı. Saatteki hızı 55 mile (80km) çıkan fırtınadan dolayı New York’ta iki kişi yaralandı.

Fırtınanın etkili olduğu bazı bölgelerde yumurta büyüklüğünde yağan dolu insanlara korkulu anlar yaşattı. Yine fırtınanın kopmasına dakikalar kala Gaints Amerikan futbol takımının eski oyuncusu Dhani Jones’un cep telefonu ile çektiği fotoğraf, hortum olma ihtimaline karşın New York sakinlerinin ağzını yüreğine getirdi.

image-1
New York ve çevre eyaletlerde son üç gündür devam eden yüksek sıcakların yol açtığı fırtına öncesi New York Şehir merkezinde sıcaklık 100 fahreneitı (yaklaşık 38 C) bulmuştu. Fırtınanın ardından New York ve diğer iki eyalette sıcaklık 75 fahreneita (24 C) kadar geriledi.

Her 15 dakika da 500 şimşeğin çaktığı fırtına da New York Şehir merkezine 1.7 inç (yaklaşık 4.5 cm) yağış yağdı. New York Şehir merkezinde birçok metro hattı seferleri aksarken J.F. Kennedy ile bölgedeki diğer uluslar arası havalimanlarında 2 saate yakın geçikmeler yaşandı.
Yaklaşık bir saat süren fırtına geride kırdığı ağaçlar, kopan elektrik telleri ve su baskını nedeniyle trafiğe kapatılan yollar bıraktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.