Facebook’ta ‘darbe olacak’ söylentisine soruşturma

Facebook’ta ‘darbe olacak’ söylentisine soruşturma

Tayland polisi sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden darbe olacağı söylentisi yayarak halkı paniğe sevk ettiği gerekçesiyle 4 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturmayı yürüten üst düzey polis yetkililerinden biri bu bağlantıyı “beğenenlerin” dahi ceza alabileceğini belirtti.

Ülke emniyet teşkilatı Bilişim Suçları Dairesi Başkanı Pisit Paoin, başlatılan soruşturma ile ilgili basına yaptığı açıklamada “Bu paylaşımların içeriğinde hiçbir doğru bilgi yok ve bu sözler yayılmaya başlarsa ülkeye zarar verebilir.” ifadelerini kullandı. Genelkurmay Başkanı Prayuth Chan-ocha da darbe söylentilerini yalanladı. Facebook’tan paylaşılan mesajlarda muhtemel bir darbeden bahsedilirken halk yiyecek ve içecek stoklamaya çağrılıyordu.

Facebook’ta yapılan bu paylaşımlar ülkede 2006 yılında bir askeri darbe ile alaşağı edilen eski Devlet Başkanı Thaksin Shinawatra’nın tekrar göreve gelmesini de sağlayabileceği konuşulan yeni bir yasa tasarısının tartışıldığı ve buna karşı muhtemel protestoların da beklendiği bir döneme denk geliyor. Uzakdoğu ülkesini bugün seçimle gelen Shinawatra’nın kız kardeşi yönetiyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.