ETS Genel Müdürü: Yaptığımız sınavların adaletli olması çok önemli

ETS Genel Müdürü: Yaptığımız sınavların adaletli olması çok önemli

Eğitimsel Test Servisi (ETS) Genel Müdürü Eileen Tyson, dünya genelinde yaptıkları sınavların adaletli bir şekilde hazırlanması için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Yaklaşık 50 yıldır dünya genelinde İngilizce düzey belirleme sınavı olarak kabul edilen TOEFL’ı hazırlayan ETS’nin Genel Müdürü Eileen Tyson, verdikleri hizmetle herhangi bir maddi kazanç sağlamayı hedeflemediklerini belirterek, “Amacımız öğrencilerin akademik seviyede iyi bir şekilde İngizlice öğrenmelerine yardımcı olmak.” dedi.

New Jersey’in Princeton bölgesinde bulunan ETS Genel Merkezinde Zaman Amerika’nın sorularını cevaplayan Eileen Tyson, öğrencilerin İngilizce eğitimli üniversitelerde okuyabilmeleri için TOEFL ve benzeri sınavlardan iyi bir puan alması gerektiğini hatırlattı.

1947’de kurulan ETS, bugün 165 ülkede 4 bin 500’den fazla merkezde TOEFL sınavı yapıyor. Öğrencilerin geleceğini etkileyen sınavların soruları ise yaklaşık 100 kişilik bir ekip tarafından 6 ay ile 18 ay arasında hazırlanıyor. ETS, TOEFL, TOEIC sınavlarının yanı sıra, lisansüstü ve doktora eğitimi için istenilen GRE sınavını da yapma yetkisine sahip.

ORAK9861Eileen Tyson, dünya genelinde geçerli olan bir sınavı hazırlamanın ciddi bir sorumluluk olduğunu ifade ederek, “Hazırlanan sınavlara giren öğrencilerin iyi bir puan alarak üniversitlerini daha rahat okumalarını istiyoruz. Bunun için ciddi çalışmalar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sınavların yanı sıra eğitim, araştırma ve analiz katagorilerinde ciddi çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Tyson, devamlı üniversite hocaları ile irtibat halinde olduklarını bu sayede sınavları en verimli şekilde hazırlamaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

iBT SINAVI İLE ÖĞRENCİLERİN DAHA VERİMLİ ÖĞRENMELERİNE YARDIMCI OLMAK İSTEDİK

1964’ten beri TOEFL sınavını dünya genelinde organize eden ETS, 2005 yılında yeni jenerasyon TOEFL, iBT sınavı uygulamasına başladı. iBT sınavında adayların dil becerileri ayrı ayrı test edilmekle kalmayıp, katılımcıların bu becerileri bir arada kullanabilme yeteneği de ölçülüyor. İnternet üzerinden yapılan bu sınavda adaya önce belli bir konuda kısa bir okuma parçası ve yine kısa bir dinleme bölümü verilip buradan edindiği bilgiler ışığında söz konusu konu hakkındaki görüşleri yazılı ve sözlü ifade etmesi isteniyor.

Öğrencilerin TOEFL’da özellikle konuşma yeteneklerini geliştirmeleri için iBT sınavının yapılmasına karar verdiklerini belirten Genel Müdür Tyson, “Yaptığımız sınavlar hakkında devamlı araştırmalar yapıyoruz. Bu sayede, sınavların öğrenciler üzerindeki etkisini görebiliyoruz. Adayların konuşma yeteneklerini geliştirmeleri için iBT sınavını başlattık. Bundan da olumlu tepkiler alıyoruz. Bu bizim için önemli bir çalışmaydı.” diye konuştu. Adaylara iyi bir hazırlanma sürecinden sonra sınavlara girme tasviyesinde bulunan Genel Müdür, “İstediğiniz puanı alamadıysanız, lüfen tekrar ders çalışarak belli bir süre sonra sınava girin. Testten hemen bir hafta sonra sınava girmeyin. Ayrıca önceki sınavlarda çıkan soruların iyi incelenmesi başarıyı artırır.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE TOEFL iBT SINAVINA GİREN ÖĞRENCİ SAYISINDA YÜZDE 6 ARTIŞ VAR

Yılın ilk 6 ayında Türkiye’den TOEFL iBT sınavına giren öğrenci sayısının bir önceki yıla göre yüzde 6 artış gösterdiği belirtildi.

ETS, yılda 50 milyondan fazla test uygulaması gerçekleştiriyor. Yapılan sınavlar birçok üniversite tarafından kabul ediliyor. Dünya genelinde şuana kadar 27 milyondan fazla öğrencinin TOEFL sınavına girdiği belirtildi.

Sınava girecek adaylar için, özel tasarlanmış kaynakların resmi TOEFL web sitesinde bulunabileceğini hatırlatan Genel Müdür Tyson, “Adayların sınav formatına aşina olması çok önemli, bunun için web sitesindeki kaynaklar aktif kullanılabilir.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.