Pioneer, yeni eğitim kompleksine taşınmaya hazırlanıyor

Pioneer, yeni eğitim kompleksine taşınmaya hazırlanıyor

Yıllardır New Jersey’in Clifton şehrinde hizmet veren Pioneer Academy of Science, Eylül ayında yeni binasına taşınacak.

 

Uzun zamandır yeni bina arayan okul yönetimi, Wayne bölgesinde büyük bir komplekse  taşınma kararı aldı. 155 bin square feet alana sahip olan yeni kompleks, spor salonundan öğrenci yurduna kadar birçok imkana sahip olacak.

3 kattan oluşan okul binası 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetiştirilecek. Binanın birinci katı derslik ve yönetici odalarından oluşacak. İkinci katı yatılı öğrencilerin kalabileceği yurt olacak. Üçüncü kat ise sosyal ve kültürel amaçlı kullanılacak.                                                                                                                                                           Okulun yeni binası düzenlenen bir programla yerel yöneticilere tanıtıldı. Okula olan talebin günden güne arttığını belirten Pioneer Academy Of Science Müdürü Yunus Kuloğlu, mevcut binanın ihtiyaçlarına cevap vermediğini taşınma ihtiyacının bu yüzden doğduğunu söyledi. Matematik ve Fen bilimlerinin yanında öğrencilerin rehberlikleri ile de yakından ilgilendiklerini bu nedenle öğrenci velilerinin okulla büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Kuloğlu “ Yeni binamız, öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak durumda. Çok başarılı öğrencilerimiz var. Bunlar güzel üniversiteleri kazanmayı başarıyorlar. Onlara iyi eğitim verdiğimize inanıyoruz. Yeni binamızla öğrencilerimize çok daha güzel imkanlar sunacağız.”diye konuştu. Öğrenci velilerinden her zaman büyük destek gördüklerini belirten Kuloğlu, binanın alınması konusunda kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

 

Okulun bağlı olduğu Milkyway Education Center Başkanı Tarık Ok, 1993 yılından beri kar amacı gütmeden eğitime destek verdiklerini belirterek yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Eğitimde başarlı olmanın kolay olmadığını ama Pioneer’ın bu konuda çok önemli mesafe kat ettiğini belirten Ok, idareci ve öğrencilere yeni binada başarılar diledi.

New Jersey Milletvekillerinden Bill Pascrell’in temsilcisi olarak programa katılan  Assad Akthar, özellikle New Jersey’de  okul açmanın zor olduğunu bununla birlikte başarlı olmanın daha zor olduğunu söyledi. Akthar, yeni binanın alınmasından dolayı okul yönetimini kutlarken, okulun açılmasını merakla beklediklerini ifade etti.

Programda, inşaatın son durumu  ile ilgili bilgi veren İnşaat Mühendisi Levent Ulusal ise okul alanının öğrenciler için çok verimli kullanılacağını anlattı. Ulusal, inşaat bitince binanın 250’si yatılı olmak üzere toplam 650 öğrenci kapasiteli bir okul olacağı bilgisini verdi.

Pioneer Okulu’ndan mezun olan Ekrem Çınar isimli üniversite öğrencisi ise, her zaman öğretmenlerinden büyük destek gördüğünü, eğitimin yanısıra insani ilişkiler konusunda okuldan çok şey öğrendiğini dile getirdi.

 

Öğrenci velilerinden Dr. Iparraguirre ise “Pioneer’a ilk geldiğimde okul idarecilerden aldığım bilgilere çok şaşırmıştım. Daha önce bunları duymamıştım. Derslerin yanı sıra insan olmak da çok önemli. Ben bunları bu okulda hissettim. Okulu diğer ailelere de tavsiye ederim.”diye konuştu.

Tanıtım programına katılan Federal Araştırma Bürosu (FBI) Halkla İlişkiler Uzmanı Kimberly McDonald, farklı kültür grupları ile irtibat kurarak ilişkilerini geliştirmeye çalıştıklarını hatırlattı.  McDonald, amaçlarının insanların FBI ile kontak kurması sağlamak olduğunu söyledi.pioneer4

Son olarak söz alan Wayne Belediye Başkanı Christopher P. Vergano, Pioneer okulunun bölgelerinde olmasından son derece mutlu olduklarını söyledi. Wayne’nın yaşamak   için çok güzel bir yer olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Vergano, “Umarım okulun açılması ile birlikte, birçok insan bu faaliyetlere destek verir. Sizin burda olmanız bizi mutlu etti. Herşey için teşekkür ederim.”diye konuştu.

 

Yeni binaya taşınacak okula, sadece Amerika’dan değil, yurtdışından da çok sayıda öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor.

 

Tanıtım programında misafirlere birbirinden güzel Türk yemekleri ikram edildi. Programın sonunda katılımcılara günün anlam ve önemini hatırlatan kalemler hediye edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.