Amerikalı güreşçiler İzmir Yamanlar Koleji’nde kamp yapıyor

Amerikalı güreşçiler İzmir Yamanlar Koleji’nde kamp yapıyor

ABD’den New York Mohawk Valley Güreş Takımı, kültür değişimi programı çerçevesinde 10 günlük kamp çalışması yapmak üzere İzmir Özel Yamanlar Koleji’ne geldi.

Yabancı misafirler, sporcu kamp merkezinde okul takımıyla günde iki antrenman yapıyor. Kamp sonunda genç güreşçiler, ikili dostluk müsabakasıyla tecrübelerini paylaşacak. Türk ailelere de misafir olan Amerikalılar, Türk kültürünü ve güreşini yakından tanıma fırsatı buluyor. Ayrıca Efes ve Çeşme gibi tarihi ve turistik yerleri de gezecekler.

Mohawk Valley Güreş Takımı Başkanı Don McGee, yaptığı açıklamada, “Kulübümüzün 15-17 yaş takımıyla burada bir haftadır çok faydalı bir kamp yapıyoruz. Bu öğrencileri gelecek sezona hazırlıyoruz. Yamanlar Koleji’nin tesisleri ve takımı çok iyi. Bu programları karşılıklı her yıl yapacağız.” dedi. Yamanlar Güreş Antrenörü Hanifi Cengiz ise, “Biz de öğrencilerimizi temmuz ayında New York’a kampa ve kültürel değişim programına götüreceğiz. Öğrencilerimiz için çok yararlı bir çalışma oluyor.” şeklinde konuştu. Özel Yamanlar Koleji Müdürü Şakir Ural da, “Okulumuz, bu tür programları çok önemsiyor. Öğrencilerimiz, kültürel değişim programlarıyla hem farklı kültürlerden arkadaş ediniyor hem de farklı spor kültürlerini tanıyor. Ayrıca ülkemizin tanıtımına destek veriyoruz.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.