Tribünlere dikkat etmek lazım
Haftasonu Fenerbahçe takımını taşıyan otobüs bilindiği gibi büyük bir tehlike atlattı. Araca ateş edilmesi sonucu şoför Ufuk Kıran yaralandı ve bir viyadük öncesi gerçekleşen bu olay sonrası araç olası bir kazadan kıl payı kurtuldu.
Şimdi ligler bir hafta tatil edildi. Fenerbahçe Spor Kulübü yaptığı açıklamayla olayın failleri bulunana kadar maçlara çıkmayı düşünmediklerini belirtti.
Son dönemde ülkede gittikçe artan sıkıntılara futbol da eklenmiş oldu. Ancak futbolun çoğu diğer alandan farklı bir tarafı var. Tribünlerde başlayan olayların genelde ülke için pek iyi olmadığı.
Ülkenin içinde oluşan çatlakların açığa çıktığı yerler genelde futbol statlarıdır. Bu sebeple futbol kimi zaman toplumların dinamiti olarak görülür.
Yugoslav Federal Cumhuriyeti’ndeki ilk çıtırtılar 13 Mart 1990’da Dinamo Zagrep ve Kızıl Yıldız takımları arasında hissedilmişti. Sırp savaş suçlularından Zeliko Raznatoviç ilk başlarda Kızıl Yıldız takımın taraftar liderlerinden biriydi.
Sovyetler Birliği uzmanları aynı şekilde Dinamo Moskova, Dinamo Kiev ve Dinamo Tiflis takımlarının maçlarında ülkenin ya da topluluğun dağılma işaretlerini verdiğini söyler.
Liglerin ertelenmesi veya maçları seyircisiz oynatmak yeterli değildir. Genelde kişinin deşarj olduğu stadyumlarda fazla gerilim olması seyircilerin sadece tezahüratta kalmayıp rakip taraftarlara saldırmalarına varır. Stadyumların kapanması ise taraftarın içinde biriktirdiği ve stadyumda attığı negatif enerjiyi başka yerde boşaltmaya çalışmasına neden olur.
Tahrir ayaklanmasının ilk günlerinde alana develerle girip dağıtmaya çalışan Mübarek’in “baltacı” olarak bilinen yasadışı güçlerini kovalayanlar, El Ahli takımının taraftarlarıydı. 2012 Şubat’ında Port Said kentindeki 74 Al Ahli taraftarının öldürüldüğü maçtan sonra ligler bir yıl tatil edildi ancak ülkede olaylar durmadı.
No Comments
Only registered users can comment.
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment