Tim Howard tarihe geçti

Tim Howard tarihe geçti

ABD’nin Belçika’ya 2-1 yenilerek Dünya Kupası’na veda ettiği maçın ardından en çok konuşulan isim Amerikalı kaleci Tim Howard oldu.

Howard, maçta yediği 2 golle takımının mağlubiyetini önleyememesine rağmen yaptığı kurtarışlarla karşılaşmaya damgasını vurdu. Birçok Belçika atağında kalesinde devleşerek gole izin vermeyen başarılı file bekçisi, maçın uzatmalara gitmesinde büyük rol oynadı. Howard, 90 dakikada yaptığı 15 kurtarışla 1966 yılından sonra bir Dünya Kupası karşılaşmasında en çok kurtarış yapan kaleci olarak tarihe geçti.

Tecrübeli kaleci, karşılaşma sonrası performansının övülmesi üzerine “Bunun benim için bir önemi yok. Yenildiğimiz zaman hiç kurtarış yapmasam da 20 kurtarış yapsam da aynı oranda canım yanıyor.” dedi.

Harika performansıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Howard, maçın bitiş düdüğüyle birlikte Belçikalı futbolcular tarafından da tebrik edildi. Belçika Milli Takımı kaptanı Vincent Kompany de maçın ardından attığı twette “İki kelime.. TIM HOWARD” yazarak rakibine duyduğu saygıyı ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.