Cleveland tarih yazdı

Cleveland tarih yazdı

Amerikan Basketbol Ligi NBA’de sezonun son karşılaşması nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Golden State Warriors’ı deplasmanda 93-89 mağlup eden Cleveland Cavaliers, tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti.

NBA 2016 Final serisine kötü bir başlangıç yapan Cleveland Cavaliers, ilk 4 maçın 3’ünü kaybetmişti.

TARİHTE BİR İLK

Otoritere göre 4. maçın sonunda şampiyonluk şansını kaybeden Cleveland ekibi, sonraki 3 maçın tamamını kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Cavaliers, NBA Finalleri tarihinde 3-1 geriye düştükten sonra kupaya uzanan ilk ekip oldu.

‘EN DEĞERLİ OYUNCU’ LEBRON

Cleveland’ı şampiyonluğa taşıyan yıldız oyuncu LeBron James final serisinin ‘En değerli oyuncusu’ seçildi. Özellikle serinin 5. ve 6. maçlarındaki 41 sayılık performansıyla bu ödülün en büyük adayı olduğunu gösteren James, son maça triple-double’la damga vurdu. Başarılı oyuncu, maçı 27 sayı, 11 ribaund ve 11 asistle tamamladı.

IRVING’IN SAYISI MAÇI BİTİRDİ

Cavaliers’ın bir diğer yıldızı Kyrie Irving ise sezonun son maçında rakip potaya 26 sayı gönderdi. Irving, maçın bitimine 59 saniye kala bulduğu üç sayıyla son ana kadar berabere ilerleyen maçın düğümünü çözen isim oldu. Irving’in sayısıyla skoru 92-89’a getiren Cavaliers, daha sonra LeBron James’le bulduğu faul atışını da sayıya çevirince Golden State adına ümitler tükendi.

GREEN’İN ÇABASI YETMEDİ

Ev sahibi ekipte ise en skorer isim 32 sayıyla Draymond Green oldu. Warriors’ın yıldız isimleri Stephen Curry ve Klay Thompson ise bekleneni veremedi. Curry maçı 17 sayıyla tamamlarken, Thompson sadece 14 sayı bulabildi.

İki ekip geçtiğimiz yıl da final serisinde karşı karşıya gelmiş, Cleveland Quicken Loans arenada oynanan 6. maçta rakibini mağlup eden Golden State Warriors, şampiyonluğunu ilan etmişti.

CLEVELAND’IN 52 YILLIK HASRETİ BİTTİ

Cavaliers, bu zaferle Cleveland şehrinin spor alanındaki 52 yıllık şampiyonluk hasretine de son verdi. Cleveland şehrinin herhangi bir takımı 1964 yılından bu yana herhangi bir spor dalında kupa kazanamıyordu. Cleveland adına son kupayı kazanan ekip 1964 yılında Amerikan Futbol Ligi şampiyonu olan Cleveland Browns’dı.

REKORLAR SENESİ HAYAL KIRIKLIĞIYLA BİTTİ

Golden State Warriors ise başarılarla dolu bir sezonun ardından şampiyonluğu kendi evinde Cavaliers’a kaptırmış oldu. NBA tarihindeki en başarılı ekip olup olmadığı tartışılan Warriors, normal sezondaki 82 maçın 73’ünü kazanarak efsane Chicago Bulls’un rekorunu tarihe gömmüştü. Warriors, ‘lige en iyi başlangıç yapan ekip’, ‘bir maçta en fazla üç sayıya ulaşan takım’, ‘kendi evinde en fazla maç kazanan takım’ olma rekorlarını bu sene ele geçirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.