Kevin Durant, Golden State’i seçti

Kevin Durant, Golden State’i seçti

NBA’de yılın transferi gerçekleşti. Oklahoma City Thunder’ın yıldızı Kevin Durant, Golden State Warriors’la anlaştığını duyurdu.

Resmi transfer görüşmelerinin başladığı 1 Temmuz’dan bu yana 6 farklı takımla masaya oturan Durant, Warriors’da karar kıldı. Yıldız oyuncu, bu transfer karşılığında Oakland ekibinden 2 yıl için 54,3 milyon dolar alacak. 1+1 yıllık anlaşmanın ikinci yılı oyuncu opsiyonlu olacak.

Transfer kararını The Player’s Tribune adlı internet sitesinden duyuran Durant, Oklahoma’dan ayrılmanın kendisi için kolay olmadığını söyledi. Geçtiğimiz bir kaç haftanın spor hayatında geçirdiği en zor dönem olduğunu belirten yıldız oyuncu, “Washington DC’de doğdum ama beni gerçek anlamda Oklahoma City büyüttü” dedi. Ayrılık kararıyla çok sayıda insanı hayal kırıklığına uğratacağını bilmenin kendisine acı verdiğini söyleyen yıldız oyuncu, kendisi için en doğru olanı yapmaya çalıştığını söyledi.

Sportif gelişimi ve kariyeri için Golden State Warriors’ı tercih ettiğini kaydeden Durant, “Kendime karşı birinci sorumluluğum, oyuncu olarak potansiyel gelişimimi dikkate alarak karar vermekti” diye yazdı. İçinde bulunduğu rahat ortamdan çıkıp yeni bir şehirde, yeni imkanlarla kişiliğini geliştirmek istediğini vurgulayan yıldız oyuncu, bu yüzden Golden State’i seçtiğini açıkladı.

Durant’in transfer kararının ardından yazılı bir açıklama yapan Oklahoma ekibi ise tecrübeli oyuncuya ‘bugüne kadarki hizmetleri için’ teşekkür etti.

Durant’in takım tarihinde önemli bir yeri olduğunu hatırlatan Oklahoma City Thunder başkanı Clayton I. Bennett, “Kevin’in takımımıza hem saha içinde, hem saha dışında büyük katkıları oldu. Ona liderliği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Durant’in takımın kurulduğu günden bu yana Oklahoma City Thunder kadrosunda olduğunu hatırlatan genel müdür Sam Presti ise yıldız oyuncunun Oklahoma ekibi için ne ifade ettiğini anlatmanın mümkün olmadığını söyledi. Derin bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden Presti, “Fakat Kevin’in de oluşturmamıza yardım ettiği kurumsal değerlerimiz, bizi sadece bugüne takımımıza kadar yaptığı katkıdan dolayı ona teşekkür etmeye sevk ediyor.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.