Dünya Şampiyonu Almanya

Dünya Şampiyonu Almanya

Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası finalinde Arjantin ile karşılaşan Almanya, rakibini ikinci uzatma devresinde bulduğu golle devirdi. Panzerlere 24 yıl sonra dördüncü kez bu sevinci yaşatan sayıyı Schürrle’nin mükemmel pasında Mario Götze kaydetti.

Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nın şampiyonu, Arjantin’i uzatma bölümünün 113. dakikasında Götze’nin attığı golle 1-0 yenen Almanya oldu. Maracana Stadı’ndaki mücadeleye Tangocular daha hızlı başladı. Karşılaşma boyunca iki takım birçok gol pozisyonundan yararlanamadı. İlk tehlikeli ataklar Arjantin’den geldi. 21’de Arjantin gole çok yaklaştı. Higuain, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta attı. 30’da aynı futbolcunun ağları bulan topu ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

    Almanya topla daha fazla oynamasına rağmen daha net pozisyonlara giren Arjantin oldu. 38’de Messi, rakibini geçerek altı pasa doğru sokuldu. Vuruşunda Boateng tehlikeyi savuşturdu. 45+2’de sağdan kullanılan köşe vuruşunda, savunmadan gelen Höwedes’in yaptığı kafa vuruşunda top yan direkten döndü. Almanya bir pozisyonu harcadı. Mücadelenin ikinci yarısında tempo biraz daha yükseldi. Panzerler, rakip yarı alanda topu ayağında tutarak rakibinin boşluğunu ararken, Tangocular adeta etten duvar ördü. Uzatma dakikalarının ilk devresi iki takımın da kontrollü oyunu ile geçildi. Löw’ün talebeleri, rakiplerine nazaran daha organize tehlikeler oluşturdu. Arjantin’de ise yorgunluk baş göstermeye başladı. Almanlar meşin yuvarlağı daha fazla ayaklarında tutarak organize şekilde rakibinin üstüne gitti.

    113’te, orta sahada Toni Kroos’un sol kanada doğru gönderdiği topla buluşan Andre Schürrle yaklaşık 30 metre topu sürdükten sonra sol çizgiye inmeden ceza sahası içine ortasını yaptı. Havadan gönderilen topu önce göğsüyle yumuşatıp önüne alan Mario Götze daha sonra sol ayağıyla yaptığı vuruşla Arjantin filelerini havalandırdı. Kalan sürede Almanya tüm oyuncularıyla kapandı. Gol yemeden maçı tamamlayarak 2014 Dünya Kupası’nın sahibi oldu ve dördüncü yıldızı formasına taktı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.