Altın madalyayı ısıran Japon başkan koronavirüse yakalandı

Altın madalyayı ısıran Japon başkan koronavirüse yakalandı

Ziyaretine gelen sporcunun madalyasını ısırmasıyla kendinden söz ettiren Nagoya kenti Belediye Başkanı Takashi Kawamura koronavirüse yakalandı.

Japon haber ajansı Kyodo News’de yer alan habere göre, Nagoya Belediye Başkanı Takashi Kawamura’nın sekreterinin virüs kapmasından sonra test yaptırdığını ve pozitif çıktığını açıkladı

Ajans Bizim’in aktardığı haberde, 72 yaşındaki Kawamura’nın asemptomatik olduğunu ve evinde istirahat ettiğini ve görevlerini diğer yetkililere devrettiğini bildirdi. Kawamura’nın Temmuz ayında tam olarak aşılandığı da belirtildi.

Kawamura, yaptığı açıklamada, “Koronavirüs daha önce hiç görülmemiş bir şekilde hayatı etkiliyor. Ancak şehri yönetmede herhangi bir kesinti olmamasını sağlamak için hep birlikte çalışacağız” dedi.

MADALYAYI ISIRAN BAŞKAN

Takashi Kawamura, altın madalya kazanan softbol oyuncusu Miu Goto’nun Olimpiyat zaferinin kutlandığı bir etkinliğe katılmış ve törende maskesini çıkararak madalyayı ısırıp, basına fotoğraf çektirmişti.

Televizyonda canlı yayınlanan bu durum, koronavirüs vakalarının hızla arttığı ülkede “saygısız ve hijyenik kurallarını hiçe sayan bir davranış” olarak değerlendirilmişti.

Eleştiri yağmuruna tutulan başkanın ”keskin” dişlerinin altın madalyaya zarar verdiği de ortaya çıkmıştı. Tokyo 2020 düzenleme komitesi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin onayı ve sporcunun isteğiyle Miu Goto’nun madalyasının yenisiyle değiştirileceğini açıklamıştı.