Yahudi konferansında Trump: Paranızı istemeye gelmedim

Yahudi konferansında Trump: Paranızı istemeye gelmedim

Cumhuriyetçi Parti içindeki başkanlık yarışında önde olan başkan aday adayı Donald Trump katıldığı Yahudi Cumhuriyetçiler konferansında yaptığı esprilerle dikkat çekti.

Trump, kendisini dinleyen Yahudi topluluğuna, onlardan para istemeye gelmediğini çünkü kendisini desteklemediklerini söyledi. Salonda gülmelere neden olan Trump, kendisine maddi destek vermeyen Yahudilere de misilleme olarak ”birleşik Kudüs’e verdiğim destekten vazgeçiyorum” diye şakasına devam etti.

Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu (RJC) konferansında konuşan Trump, Filistin sorunu için birçok İsraillinin barış istediğini ve bunun için de fedakarlığı dahi göze aldıklarını ileri sürdü.

Konuşmasında Demokrat Partinin başkan aday adaylarından eski dışişleri bakanı Hillary Clinton’a yönelik şaka yapan Trump, Clinton’ın yardımcısının Müslüman biri olduğuna dikkat çekti. Clinton’ın yardımcısı Huma Abedin ile ‘‘ilginç ilişkileri var’’ diyen Trump, Abedin’in kocasının Yahudi olduğunu ve bu görünümü ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun bile seçim kampanyasında kullanabileceği kadar ilgi çekici olduğunu ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.