Trump, Müslümanların polis takibinde olmasını istedi

Trump, Müslümanların polis takibinde olmasını istedi

Cumhuriyetçi Parti’den 2016 başkanlık seçimleri için başkan aday adayı olan ünlü işadamı Donald Trump, Paris’teki terör saldırıları ve IŞİD’in yeniden New York’u tehdit etmesi üzerine bu şehirde yaşayan Müslümanların polis tarafından takip edilmesini istedi.

Trump, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’ya seslenerek, polisin son bir kaç yıl öncesine kadar şehirdeki Müslümanları takip ettiği uygulamanın yeniden hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

11 Eylül terör saldırılarının ardından New York’ta polis camileri ve Müslümanları izlemeye almıştı. Birçok sivil ve insan hakları savunucuları New York Polis Departmanının (NYPD) uygulamasının insan haklarına ve ABD anayasasına aykırı olduğu nedeniyle itiraz etmişti. Belediye Başkanı de Blasio’da göreve gelişinin üçüncü ayında yani Nisan 2014 tarihinde uygulamaya son vermişti.

Bazı camilerin nefret yaydığını ileri sürerek Müslümanların takip edilmesini savunan Trump, “Biz yeniden başlamalıyız (takip programını kast ediyor) ve buna da hemen bugün start vermeliyiz. Başladığımız gibi de bunu devam ettirmeliyiz. Akıllı birisinin kaldıracağı bir uygulama değildi bu” dedi.

Amerika’nın da Paris’teki saldırı gibi tehdit altında olabileceğini ileri süren Trump, IŞİD’e karşı daha sert politika takip edilmesi gerektiğini söyledi. Bir radyo kanalına konuşan Trump, “İşin vahim tarafı Paris’te yaşananların giderek Amerika’da yaşanma ihtimalinin artmış olmasıdır ve ABD radikal İslamcı teröristlerle daha sert mücadele etmelidir” dedi.

Suriyeli mültecilerin kabul edilmesinin ülke için tehlike olacağını iddia eden Trump, bu kimselerin IŞİD’in canlı bombaları olma ihtimallerinin olabileceğini savundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.