Havuz medyasından Pensilvanya’da iftira uçuşu

Havuz medyasından Pensilvanya’da iftira uçuşu

Havuz medyasının Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kaldığı inziva evinin üstünde gerçekleştirdiği bir taciz uçuşu daha fiyaskoyla sonuçlandı.

Kiraladığı helikopterle bina üzerinde 27 dakikalık bir uçuş gerçekleştiren Sabah Gazetesi’nin haberleştirebildiği tek konu inziva alanındaki ’sükunet’ oldu. Gazete bunun dışında daha önce ortaya attığı bilindik iftiraları yineledi.

Sabah Gazetesi’nin tek bir haberde onlarca yalanı art arda sıraladığını belirten Altın Nesil Vakfı yetkilisi Emrullah Polat, gazetenin iddialarına tek tek cevap verdi.

İnziva merkezinin 500 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olduğu iddiasının büyük bir yalan olduğunu savunan Polat, merkezin 104 dönümlük bir alanda faaliyet gösterdiğini söyledi. Haberde ileri sürülen ‘500 araçlık otopark’ın yerini kendisinin de merak ettiğini belirten merkez yetkilisi, “Bizim en kalabalık olduğu zamanlarda bile en fazla 30-35 araç alabilen küçük bir otoparkımız var. Sabah Gazetesi o 500 araçlık otoparkın yerini gösterse biz de rahat etsek.” diye konuştu.

Gazetede kullanılan rakamların akıl almaz olduğunu söyleyen Polat, haberde iddia edildiğinin aksine inziva merkezinde misafirler için yalnızca 8 küçük ev bulunduğunu söyledi. Bu evlerde en fazla 40-50 kişiyi ağırlayabildiklerini ifade eden Polat, haberde yer alan ‘bin kişilik yatak kapasitesi’ ifadesini büyük şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.

Altın Nesil Vakfı bünyesinde yalnızca 10 kişinin çalıştığını açıklayan Polat, haberde inziva merkezinde 100 çalışan bulunduğunun ileri sürüldüğünü hatırlattı. Polat, “Sabah Gazetesi, burada çalışan arkadaşlarımızın her birinin 10 insan gücünde olduğunu düşünüyor olabilir” diye konuştu.

Gazetenin ‘Günde 100 bin dolarlık gider’ iddiasının hayal ürünü olduğunu ifade eden Polat, “Bunlar uçuk rakamlar. Defterleri herkese açık, yetkililer tarafından incelenen, şeffaf bir vakıf olarak bu iddiaları komik buluyoruz” dedi. Polat, Samanyolu Televizyonu’nda yayınlanan Kamp Saati isimli belgeselde Hocaefendi’nin misafir olduğu inziva merkeziyle alakalı tüm bilgilerin bulunduğunu hatırlattı.

Daha önce Anadolu Ajansı da benzer şekilde Hocaefendi’nin ikamet ettiği evin üstünde çekim yapmış, daha sonra bu haberi ’Gülen’in evinde sessizlik hakim’ başlığıyla servis etmişti. Haber sosyal medyada alay konusu olmuş, Twitter kullanıcıları ‘inziva merkezi’ olarak kullanılan vakıf tesislerinde ajansın nasıl bir gürültü beklediği sorusuna cevap aramıştı.

Öte yandan sık sık gerçekleştirilen bu taciz uçuşlarından rahatsız olan Saylorsburg halkı hem kendilerini hem de 15 yıldan bu yana komşuluk yaptıkları Altın Nesil Vakfı sakinlerini rahatsız etmeyi amaçlayan bu taciz uçuşlarından şikayetçi oluyor.

Bazı komşularının konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını haber aldıklarını belirten Emrullah Polat, kendilerinin de bu maksatlı taciz uçuşlarını gerçekleştirenler hakkında hukuki süreci başlatacaklarını söyledi.

Sabah Gazetesi muhabiri Abdurrahman Şimşek, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda Hocaefendi’nin kaldığı binanın üzerinde 27 dakika boyunca uçtuklarını itiraf etmiş ve Hocaefendi’nin ‘rahatsız olduğunu’ ümit ettiklerini söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.