Trump İngiltere’yi referandumun ertesinde ziyaret edecek

Trump İngiltere’yi referandumun ertesinde ziyaret edecek

23 Haziran tarihi hem İngiltere hem de Avrupa Birliği’nin (AB) geleceği adına kritik önem taşıyor.

İngiliz halkı sandıkta ülkelerinin AB’de kalıp kamyacağına karar verecek. Bu tarihten hemen bir gün sonra Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’ın İnglitere’yi ziyaret edeceği açıklandı.

24 Haziran’da İngiltere’ye gidecek olan Trump, İngiliz yetkililer ile görüşme yapması beklenmiyor. Trump’ın ziyaret nedeni İskoçya’da yeni yaptırdığı golf sahası ve tesislerini açmak için olduğu belirtildi.

Trump, İngiltere’de yapılacak tarihi referandum için, Londra’nın AB’de kalmasının daha doğru olacağı yolunda daha önce açıklamada bulunmuştu.

Trump’ın İngiltere Başbakanı veya Kraliçe II. Elizabeth ile görüşmesi beklenmiyor.  İngiltere Başbakanı David Cameron daha önce Trump’ın Müslümanların ülkeye alınmasının yasaklanması ve Meksikalılar için sarf ettiği sözden dolayı sert bir şekilde eleştirmişti. 

Geçen ay yapılan seçimleri kazanan Londra’nın Müslüman Belediye Başkanı Sadiq Khan da Trump’ın Müslümanların ABD’ye alınmaması konusunda eleştirmiş ve bunun ırkçılık olduğunu dile getirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.