Obama, İsrail’e desteğini yineledi

Obama, İsrail’e desteğini yineledi

Gazze’ye kara saldırısının ardından ilk kez açıklama yapan Obama, İsrail’in kendini savunma hakkına yönelik desteğini tekrarladı. İsrail’in amacına ulaşırken sivil kayıpları en aza indirecek şekilde davranmaya devam edeceğinden umutlu oduklarını söyledi.

Ukrayna’da düşürülen Malezya uçağına ilişkin basın açıklaması yapmak üzere gazetecilerin karşısına geçen Obama, İsrail’in Gazze’ye karadan saldırısı hakkında da kısa bir açıklama yaptı.

Bu sabah İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Obama, görüşmede İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri operasyonunu konuştuklarını söyledi. Obama, “İsrail’in kendini savunmaya yönelik güçlü desteğimi tekrarladım.” dedi. Obama, “Hiçbir ülke kendi sınırlarına yönelik roket saldırılarını yada topraklarına yönelik terörist tünellerini kabul edemez.” şeklinde konuştu.

Topraklarına yönelik roket saldırılarının yaşanmayacağından emin olmak adına İsrail’in askeri girişimlerini desteklediklerini belirten Obama, ABD ve müttefiklerinin gerginliğin daha da tırmanması ve daha fazla sivil kayıpların yaşanması konusunda endişelerinin olduğunu açık bir şekilde dile getirdiğini ifade etti. Mevcut askeri operasyonun tünellerin üstesinden gelmek için yapıldığını kaydetti.

Obama son olarak 2012’deki ateşkese dönülmesi için ABD yönetimi olarak girişimlerinin sürdüğünü ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.