Trump ile Carson hedefte olacak isimler

Trump ile Carson hedefte olacak isimler

Önümüzdeki hafta üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayları arasındaki canlı televizyon tartışmasında hedefte Donald Trump ile Ben Carson’un olacağı öngörülüyor.

2016 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan ve anketlere göre ilk iki sırayı paylaşan Donald Trump ile Ben Carson’a diğer aday adaylarının yükleneceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta çarşamba günü CNBC televizyonundan yayınlanacak olan tartışma programının merkezinde Trump ile Carson’a yüklenecek olan diğer adaylar, muhafazakar tabandan destek arayacak.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayları arasında yer alan Senatör Marco Rubio, işkadanı Carly Fiorina, eski vali Jeb Bush, Senatör Ted Cruz, Vali Chris Christie, eski vali Mike Huckabee, Vali John Kasich ile Senatör Rand Paul’u özellikle eleştiri oklarını Trump ile Carson’a çevirecek.

Trump ile Carson yine ana tartışma programı dışında düzenlecek olan ikinci seviyedeki (anketlere göre alt sırada yer alan adaylar) müzakerenin dahi hedefinde Carson ile Trump olacağı öngörülüyor. Bu müzakerede Vali Bobby Jindal, eski senatör Rick Santorum, eski vali George Pataki ve Senatör Lindsey Graham yer alacak.

Asıl tartışma programı prime time da ekranlara gelecek. İkinci seviyedeki tartışma programı ise akşam üzeri televizyon ekranlarında boy gösterecek.

ADAYLARIN CEVAP HAKLARI 30 SANİYE İLE SINIRLI

CNBC tartışma programının California eyaletinden canlı olarak yayınlayacak. Tartışma programının ana modaratörü ise ünlü anchor Scott Walker olacak.

Tartışma programı iki saat olacak ve her adaya sorulan soruya 30 saniyede cevap hakkı tanınacak. Ayrıca platforma çıkacak her adayın kapanış konuşması için de yine 30 saniye süre verilecek. Tartışmanın merkezinde olacak ana temanın ise ekonomi olacağı ifade edildi.

TV’lerde yayınlanan başkan adaylarının tartışma programları ön seçimler öncesinde büyük öneme haiz. TV’deki tartışma programından galip gelen başkan adayı bugüne kadar ipi göğüsleyen olması nedeniyle ABD siyasetinde büyük öneme haiz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.