Obama üç kritik eyalette Romney’in önünde

Obama üç kritik eyalette Romney’in önünde

Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimi yarışı Başkan Barack Obama ile Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Mitt Romney arasında kıyasıya devam ederken son kamuoyu yoklamaları Demokratların yüzünü yeniden güldürdü.

Amerikalıların ‘Swings State’ (kararsız eyaletler) olarak tarif ettiği 12 eyaletten üçü olan Florida, Virginia ve Ohio’da anketlere göre Başkan Obama yeniden önde görünüyor. Cumhuriyetçi Parti’nn Ağustos ayı sonunda Florida’nın Tampa şehrinde yaptığı kongreden sonra Florida başta olmak üzere bazı kararsız eyaletlerde Obama’nın önüne geçmeyi başaran Romney’in sevinci uzun sürmedi. Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte şehrinde başarılı geçen Demokrat Parti kurultayının ardından kamuoyunda desteği tekrar artma eğilimi gösteren Obama, rakibinin tekrar önüne geçmesini bildi.

NBC ile Wall Street Journasl (WSJ) gazetesinin ortaklaşa yaptığı ankete göre Obama Florida ile Virginia’da 5 Ohio’da ise 7 puan Romney’in önünde olduğu görüldü. Anket sonuçlarına göre seçimlerde en kritik eyalet olarak görülen Florida ile Virginia’da Obama halkın yüzde 49’unun desteğini alırken Romney yüzde 44 oranında destek aldı. Ohio’da ise Obama’ya oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 50 olrken Romney için bu yüzde 43’de kaldı.

Başkan Obama, 2008 seçimlerinde Virginia, Florida ve Ohio’da o seçim döneminde rakibi olan senatör John McCain’e karşı üç eyalette de seçimleri kazanmıştı.

9-11 Eylül tarihleri arasında yapılan ankettin yanılma paydası 3.1 oranında olduğu kaydedilirken kamuoyu yoklamasına her bir eyalette binee insanla görüşülerek hazırlandığı belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.