Trump hakkında bir yolsuzluk davası daha açılma yolunda

Trump hakkında bir yolsuzluk davası daha açılma yolunda

Kendi adı ile açtığı üniversiteden dolayı mahkemelik olan Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’a bir kötü haber de Çalışma Bakanlığı’ndan geldi.

Bakanlık, Trump’ın şirketi tarafından alınan, tarihi bir yapının restorasyonundan sonra otele dönüştürme projesinde işçilerin ücretlerini yasal sınırdan daha az ödediği iddialarına yönelik soruşturma başlattı.

Trump Organization firması tarafından otele dönüştürülmek üzere alınan tarihi “Old Post Office Pavilion” (Old Post Office veya Clock Tower olarak da biliniyor) binasının inşat işini bir taşeron firmaya verdiği belirtildi. Trump’ın taşeron işçiliğini Craftsmen Group adlı firmaya verdiği belirtildi. Bu firma çalıştırdığı işçilere yasal zorunluluk olan saat ücretinden daha az ödeme yaptığı ileri sürüldü.

Trump, tarihi Old Post Office binasını renevasyon yaptıktan sonra lüks otele dönüştürmeyi planlıyordu.  1899 yılında inşa edilen ve bir dönem postane olarak hizmet veren Old Post Office binası, Beyaz Saray’a yalnızca bir kaç sokak uzakta.  

Çalışma Bakanlığı şimdi hem Trump’ın şirketi hem de Craftsmen Group hakkında soruşturma başlatmış durumda.

Trump, geçen Mart ayında başkan aday adaylığı yarışı için Old Post Office binasını kullanmış ve gazetecilere, “Bu inşaat bittiğinde dünyanın en iyi otellerinden birisi olacak” diye de şirketinin reklamını yapmıştı.

Trump ve taşeron firma hakkında işçi sendikalarının şikayeti bulunuyor. Sendikaların iddiasına göre Trump’ın şirketi ile taşeron firma hem işçilere düşük ücret veriyor hem de bu yolla iki firmada devlete daha az vergi ödüyor.

AFL-CIO adlı işçi sendikası sözcüsü Josh Goldsrein, Trump’ın nasıl büyüdüğünün bu son yaşanan olayla birlikte bir kez daha gözler önüne serildiğini söyledi.

AFL-CIO işçi sendikası, başkanlık yarışında Demokrat Parti adayı Hillary Clinton’ı destek verdiklerini açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.