Amerikan Yargıçlar Birliği’nden hakimlerin tutuklanmasına tepki

Amerikan Yargıçlar Birliği’nden hakimlerin tutuklanmasına tepki

Hakim Metin Özçelik ve Mustafa Başer’in kararlarından dolayı tutuklanmasına dünyanın farklı bölgelerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Avrupa Yargıçlar Birliği’nden sonra, Amerikan Yargıçlar Birliği de (AJA) hakimlerin tutulanmasına tepki gösterdi.

ABD, Kanada ve Meksika’nın en büyük yagıç örgütü olan AJA’nın Başkanı Hakim Brian Mackenzie, yaptığı yazılı açıklamada, meşrü hükümetlere, “yasayı uygulayarak gerçekleri kanıtlamaya çalışan yargıçların bağımsızlığını baltalama girişimlerine karşı inandırıcı adımlar atma” çağrısında bulundu.

Merkezi Virginia’da bulunan AJA’nın kıdemli başkanı, “yargı bağımsızılığının” ilkesi gereği, her hükümetin vatandaşlarına adalet ve adil yargılama gibi önemli mekanizmaları sağlamak zorunda olduğunu belirterek “Bu sebeple, Amerikan Yargıçlar Birliği olarak adli görevini yerine getiren herhangi bir hakimin gözaltına alınıp tutuklanmasını esefle karşılıyoruz.” dedi.

 

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 polisin reddihakim talebini kabul eden 29. Asliye Ceza Hâkimi Metin Özçelik ile bu isimler hakkında tahliye kararı veren 32. Asliye Ceza Hâkimi Mustafa Başer geçtiğimiz günlerde skandal bir kararla, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.