Trump, bugün Meksika Başkanı ile görüşüyor

Trump, bugün Meksika Başkanı ile görüşüyor

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, bugün Meksika Başkanı Enrique Pena Nieto ile görüşüyor.

Trump’ın seçim kampanyasından son dakikada kamuoyuna duyurulan görüşme herkes için sürpriz oldu. Bugüne kadar Meksika sınırına duvar inşa etme ve Meksikalıları “çete, uyuşturucu taciri, şiddet yanlısı, hırsız” diye niteleyen Trump’ın Meksika Başkanı ile görüşmesi sırasında bu sözlerinden dolayı başının ağrıyacağı ileri sürülüyor.

Trump’ın bu beklenmedik görüşmesine ABD’den gazeteci götürmemesi de dikkat çekti. Dün Arizona’da göçmenler ile ilgili yapacağı görüşme için gazetecileri davet eden Trump’ın kampa ekibi, Meksika seyahati için basına bilgi vermediği.

Politico adlı siyasi haber portalı, Trump’ın Meksika ziyareti için gazetecilere imkan sağlanmadığı ve her muhabirin kendi imkanları ile görüşmeyi takip etmeye çalıştığını yazdı. Trump’ın seçim kampanyası Müdürü Kellyanne Conway, Fox News habere bu sabah yaptığı açıklamada, Trump’ın Başkan Nieto ile yapacağı görüşmeden sonra hem Meksika hem de ABD’li gazetecilere soru hakkı tanınacağını dile getirdi.

TRUMP’IN ZİYARETİNE MEKSİKALILAR TEPKİLİ

Meksikalıları seçim kampanyası süresince aşağlayan Trump’ın bu ülkeye yaptığı ziyarete de tepkiler gelmeye başladı. Meksika eski devlet başkanı Vicente, Twitter hesabından, “Meksika Donald Trump’ı görmek istemiyor… Trump izlediği yoldan dönmüş değil. Sen (Trump) Meksikalıları ve Müslülanlara küfürler ediyorsun, seni bu çukura götüren rehberlerin ile çek git” diye yazdı.

Meksika’nın başkenti Mexico City’de bazı göstericiler sokaklara çıkarak, “Trump, hoş gelmedin” pankartları açtı. Sosyal medyada da Trump’ın ziyaretlerine tepkiler vardı. Twitter da açılan hashtag ile ‘Defol Trump, defol Enrique Pena Nieto ile’ (#FueraTrumpFueraEPN ) tepkilerini dile getiriliyor.

BAŞKAN, TRUMP’I DAVET ETTİ

Trump’ın Meksika ziyareti her ne kadar sürpriz olsa da bu ziyaretin gerçekleşmesini sağlayan kişi Meksika Devlet Başkanı Nieto oldu. Nieto, hem Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton hem de Trump’ı 8 Kasım başkanlık seçimlerinden önce ülkesini ziyaret etmeleri için davet etmişti.

Nieto’nun Trump’ı davet etmesi Başkan’a duyulan güveni de ülkede dibe vurdurmuş görünüyor. Reofrma gazetesinin anketine göre Pena Nieto’ya duyulan güven yüzde 23’e kadar düştü. Pena Nieto, son 20 yılda Meksika devlet başkanları için görevde bulunduğu süre zarfından en az güven duyulan isim olarak tarihe geçmiş durumda.

Pena Nieto, Trump’ın iki ülke sınırına inşa edilecek duvarın maliyetinin Meksika tarafından karşılanacağı yönündeki sözlerine de karşı çıkmıştı. Nieto, Meksika’nın hiçbir zaman Trump’ın inşa edeceği duvara para vermeyeceğini söylemişti.

Trump’ın ziyareti öncesinde bir açıklama yapan Nieto, “Ben diyaloğa inanıyorum. Meksika’nın ve Meksikalıların çıkarını dünyanın neresinde olursa olsun koruyacağım” demişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.