Kampanya harcamaları soruşturulan Jesse Jackson, Jr. milletvekilliğinden istifa etti

Kampanya harcamaları soruşturulan Jesse Jackson, Jr. milletvekilliğinden istifa etti

Demokrat Partili Jesse Jackson, Jr. (47) milletvekilliği  görevinden istifa etti.

Adalet Bakanlığı tarafından seçim döneminde kampanya parasını kötüye kullandığı iddiası ile hakkında soruşturma açılan milletvekili Jesse Jackson, Jr. hatasını kabul ederek istifa etti. 1995 yılından bu yana Illinois eyaletini başkent Washington DC’de temsil eden Jackson, Jr. kampanya geliriyle kendi evini dekore ettiğini ve arkadaşına pahalı bir saat aldığını kabul etti. Jackson, “17 yıldır bütün zamanımı ve enerjisimi kamu hizmeti için kullandım” diyerek istifa mektubunu Meclis Başkanı John Boehner’e sundu.

Demokratların parlak yıldızı olarak bilinen Jackson söz konusu iddialarla ilgili anlaşma yoluna gidebilmek için eski federal savcılardan Dan Webb’i tuttu. CBS News haberine göre milletvekili Jackson, Jr. kişisel amaçla kullanıldığı parayı geri ödeyebilir ve hapis cezasına çarptırılabilir. Kaynaklar, Jackson’ın emeklilik hakkını elinde tutmasına izin verilebileceğini belirtiyor.

      capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift       Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.