Trump-Biden karşı karşıya: Trump, silahlı aşırı sağcılara ‘Hazırda bekleyin’ dedi

Trump-Biden karşı karşıya: Trump, silahlı aşırı sağcılara ‘Hazırda bekleyin’ dedi

ABD Başkanı Donald Trump ve Demokratların adayı Joe Biden, Kasım ayında yapılacak seçim öncesinde gazeteci Chris Wallace’ın moderatörlüğünde kamuoyunun karşısında bir araya geldi. Olaylı gecede Trump sık sık Biden’ın sözünü kesti. “Proud Boys” olarak bilinen aşırı sağcı grubu desteklemesi tartışma yarattı.

3 Kasım’da ABD’de yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçilerin adayı ABD Başkanı Donald Trump ve Demokratların adayı eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ilk kez birlikte kamuoyu karşısına çıktı. Moderatörlüğünü Fox News haber kanalından gazeteci Chris Wallace’ın yaptığı tartışma programına, Case Western Reserve Üniversitesi ve Cleveland Kliniği’nin ev sahipliği yaptı.

Programa, George Floyd ve Breonna Taylor Amerikalı siyahların polis saldırısıyla öldürülmesi ve Jacob Blake’in polisin saldırısına uğrayarak felç kalmasıyla sonucu ABD’de yükselen ırkçılık tartışması da damga vurdu.

TRUMP, POLİS ŞİDDETİNİN FATURASINI SOLCULARA KESTİ

Siyahlara hem aşırı sağcılar hem de polisler tarafından uygulanan şiddeti hatırlatan gazeteci Wallace’ın, ırkçı beyazları durdurmaya yönelik bir çağrısı olup olmadığını sorduğu Trump, “Solcular şiddetin sorumlusu. Ben elimden ne geliyorsa yaparım” diye yanıt verdi. Bunun üzerine gazeteci Wallace’ın “O zaman yapın efendim” derken, Biden ise “O zaman yap ve söyle” çıkışında bulundu.

Her iki taraftan tepki alan Trump, “Bana isim verin” dedi. Biden ise beyazların üyesi olduğu silahlı aşırı sağcı örgüt olan Proud Boys’u işaret etti.