Trump, bağış için gittiği otel önünde protesto edildi

Trump, bağış için gittiği otel önünde protesto edildi

Müslümanlar hakkında sarf ettiği skandal sözlerinin ardından dünya genelinde eleştirileri üzerine çeken Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayı Donald Trump, New York’un Manhattan adasında da protesto edildi.

Pennsylvanialı Cumhuriyetçilerin Trump’ın seçim kampanyası için düzenlediği bağış toplantısına katılmak için geldiği Manhattan’daki otelin önünde bir grup, Müslümanlara sarf ettiği sözlerden dolayı başkan aday adayını protesto etti.

Plaza Oteli’nin önünde biriken kalabalık, Trump’ın Müslümanların ABD’ye alınmaması sözünden dolayı protesto etti. Polisin güvenlik çemberine aldığı kalabalık, ellerinde taşıdığı dövizlerle Trump’ı n sözlerinin nefret suçu olduğu ifadeleri dikkat çekti.

Protestocular, Alman papaz Martin Niemoller’ın Hitler faşizmine karşı yazdığı ünlü şiiri olan ‘Onlar önce sosyalistleri götürdü, ses çıkarmadım. Çünkü ben sosyalist değildim…’’ dizelerine atıfla, ‘‘Onlar önce Müslümanlar için geldiler’’ diye Trump’ın sözlerinde faşizm ifadeleri olduğuna vurguda bulundu.  

Pennsylvania eyaleti Cumhuriyetçi Partililerin organize ettiği Trump’ın seçim kampanyasına destek programına katılımcılar her bir bilet için bin ila 2 bin 500 dolar ödedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.