Başkan’ın son gün mitingleri rock konserine döndü

Başkan’ın son gün mitingleri rock konserine döndü

Başkan Barack Obama kuşkusuz sanat, müzik ve sinema dünyasının en fazla destek alan başkanlık adayı. Amerika’nın önümüzdeki 4 yıl boyunca liderliğini üstlenecek ismin açıklanmasına sadece bir gün kala miting çalışmalarını yoğunlaştıran adaylara ünlü isimlerden destek de devam ediyor. Bugün 3 ayrı eyalette mitingler düzenleyen Başkan Barack Obama’ya müziğin iki dev ismi eşlik etti. Bruce Springsteen ve Jay-Z’nin mitingler öncesinde düzenlenen müzik şölenleriyle meydanlar aynı zamanda rock konserlerine dönüştü.
  Springsteen bir basın görevlisine Air Force One’la yolculuk yapmanın çok ‘havalı’ olduğunu ve yol boyunca Başkan Obama’yla süper kasırga Sandy ve New Jersey’de bıraktığı hasar üzerine sohbet etme şansı bulduklarını söyledi. AP’nin haberine göre Başkan Obama, New Jersey’deki afet sonrası çalışmalarla ilgili Vali Chris Christie’den bilgi aldıktan sonra telefonu Springsteen’e verdi.
  Springsteen seçim meydanlarında toplanan binlerce kişye Başkan’ın kendisinden nasıl bir şarkı bestelemesini istediğini ve ‘Forward’ (İleri) şarkısının hikayesini anlattı. Springsteen’in şarkısının sözleri şöyle: “Genellikle günün bu saatinde pijalarımla olurum. Ama hadi Usame’yi yakalayan adama oy verelim. İleri ve uzağa gidelim.”
  Binlerce kişinin alkışlarla coşkulu bir şekilde izlediği konserlerde Springsteen’in ardından sahneyi Jay-Z aldı.
Jay-Z’de şarkılarının sözlerinde Cumhuriyetçi aday Mitt Romney’i hedef aldı. Jay-Z’nin şarkısının sözlerinin bir kısmı ise şöyleydi: “Benim yüzde 99 problemim var. Ama Mitt’in yüzde 1 problemi yok.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.