Sanders’a destek açıklayan ilk Senatör Merkley oldu

Sanders’a destek açıklayan ilk Senatör Merkley oldu

Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından Bernie Sanders’a Senato’dan ilk destek geldi.

Vermont bağımsız senatörü olan ve Demokrat Parti’den başkan aday adayı olan Bernie Sanders’a Senatör Jeff Merkley destek verdiğini açıkladı. Demokrat Parti’nin Oregon eyaletinin federal senatörü Merkley,  New York Times gazetesine yazdığı makalede, ‘‘Cesurca altını çizmek gerekirse bugün ülkemiz en zorlu sorunla karşı karşıya’’ dedi.

Merkley, Sanders’ın ticaret, fosil yakıt ve büyük finans kuruluşlarına karşı aldığı tavrın en doğrusu olduğunu ifade etti. Sanders’ın ülke içindeki büyük güçlere karşı cesurca karşı durduğunu belirten Senatör Merkley, “Liderliği ile tabandan başlattığı hareket güç odaklarına karşı bir duruş sergiledi. İnsanlarımız daha iyi bir siyaset yapmamızı değil ekonomiye daha uygun, herkesin faydasına olan bir siyasi anlayış istiyorlar’’ diye yazdı.

Sanders’ın başkan aday adaylığı yarışında rakibi Hillary Clinton için, ‘‘etkileyici bir geçmişi var, güçlü ve yetenekli bir başkan olur’’ diyen Merkley, ‘‘Ancak ABD’nin mevcut politikalardan daha fazlasını yapabilecek birisine ihtiyacımız var’’ diye kaleme aldı.

Merkley, daha sonra ‘‘Bernie Sanders, Amerikalılar için mücadele ediyor ve ben de Bernie Sanders’ın başkan olması için yanındayım’’ diye desteğini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.