Mitt Romney üçüncü defa başkanlık için adaylık yolunda

Mitt Romney üçüncü defa başkanlık için adaylık yolunda

Massachusetts eski valisi Mitt Romney, önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden başkan aday adayı olacağı sinyalini verdi.

Daha önce iki defa Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan ve son başkanlık seçiminde de partisinin adayı olmayı başaran milyarder işadamı Romney, ‘‘Bu defa farklı olacak’’ dedi.

İki yıl aradan sonra tekrar başkanlık yarışında boy göstereceği mesajını veren Romney, pazartesi günü bazı sponsorları ve seçim kampanyasında yanında çalışmış olanlarla biraraya geldi. Politico.com internet sitesinin haberine göre Romeny, önümüzdeki bir kaç hafta içinde aday olup olmayacağına kesin karar verecek.

Romney’nin, destekçileri ve seçim kampanyasında çalışan eski yardımcılarıyla yaptığı görüşmede bu defa adaylığında fakirlik politikaları üzerine duracağı mesajını verdiği dile getirildi. Romney, 2012 yılındaki başkanlık seçiminde Beyaz Saray’ı Başkan Barack Obama’ya kaptırmasındaki en önemli nedenlerin başında dar ve orta gelirli Amerikalıların sorunlarına yeterince çözüm üretemediği şeklinde eleştirilmişti.

JEB BUSH’A KARŞI YARIŞACAK

Romney’in aday adayı olması durumunda kendisini en fazla zorlayacak rakiplerinin başında Florida eski valisi ve Bush ailesinin en küçük ferdi olan Jeb Bush görünüyor. Henüz aday adaylığını resmen açıklamayan Jeb Bush’un seçim kampanyasını desteklemek için birisi sınırsız diğeri ise limitli seçim yardımı toplayan iki lobi (super PAC) kuruldu. Her iki lobi de aynı avukat tarafından ve aynı isimle (Right to Rise) resmi makamlardan kuruluş iznini alarak hizmete geçti.

Bush ve Romney dışında Cumhuriyetçi Parti’den başka başkan aday adaylarının çıkıp çıkmayacağı henüz net değil. Ancak Senatör Rand Paul’un da yarış için ismi geçiyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.