Rus hackerlar demokratların Trump araştırmalarını çaldı

Rus hackerlar demokratların Trump araştırmalarını çaldı

Rus hükümetine bağlı bilgisayar korsanlarının Demokratik Ulusal Kongre’nin (DNC) bilgisayarlarını hacklediği ve özellikle Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’a yönelik yaptırılan araştırmaları çaldıkları iddia edildi.

Komite çalışanları ve güvenlik uzmanları korsanların ayrıca bütün emailler ve yazışmaları da ele geçirdiğini belirtti.

DNC, Amerikan politik kurumları içinde en gözde bir kaç hedeften biri. Ayrıca Demokrat Parti muhtemel başkan adayı Hillary Clinton ile Trump’ın son dönemde Rus casusların hedefinde olduğu ve Cumhuriyetçi Parti ile ilgili kimi bilgisayarlara da girilmeye çalışıldı daha önce açıklanmıştı.

Olayın ardından Rusya’nın ABD’deki Büyükelçiliği ise bir açıklama yapmadı.

DNC’nin sunucularına kimi bilgisayar korsanlarının bir yıl önce ulaştığı ancak verilerin büyük bölümünün alınmasının son haftalarda gerçekleştiği öğrenildi. DNC çalışanları bağışçılar, kampanya çalışanları ve gönüllüler ile ilgili dosyalara dokunulmadığını, çalınan dosyaların rakiplere karşı yaptırılan kamuoyu araştırmaları olduğunu ifade etti.

Rusya’nın muhtemel ABD Başkanı’nın zayıf noktalarını, direncini ve politik görüşlerini öğrenmek için uğraştığı aynı şekilde ABD’nin de karşı bir çalışmada olduğu yıllardır biliniyor.

Uzmanlar DNC gibi kuruluşların verilerini Rusya gibi ülkelerden korumasının oldukça zor olduğunu belirtirken, bilgisayar korsanlarının en çok Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı’nı zorladıklarını kaydetti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.