Mitt Romney: 2016 için aday değilim ama şartlara bağlı

2012 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan Mitt Romney, 2016 seçimilerinde aday olmayacağını açıkladı. Tecrübeli siyasetçi, şartların değişmesi durumunda kararının da değişebileceğini söyledi.

Bir radyo programına katılan Massachusetts eski valisi Romney, henüz adaylığını açıklamayan ancak büyük oranda başkanlık seçimlerinde boy göstereceği düşünülen Hillary Clinton’a karşı yarışa girip girmeyeceği soruldu. Romney, kendisinin seçimlere katılmak gibi bir planının olmadığını belirterek, ‘‘Benden daha iyi bir şekilde bu yarışı götürebilecek birileri vardır.’’ diye konuştu.

“Beklentim, birilerinin bu göreve hazır olacağıdır ve bunu da yapacağıdır.’’ diyen Romney, başkan adaylığı için de açık bir kapı bıraktı. Cumhuriyetçi Parti içinde önemli bir isim olan Romney, ”Biliyorsunuz, ben bu yarışa girip şansımı denedim. Ve kazanamadım. Birilerinin benden daha fazla kazanma şansı olduğunu düşünüyorum. Ancak bilirsiniz şartlar değiştirebilir ama şu an yarışa girmek bir plan yok kafamda.” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.