Meksika Başkanı: Trump yalan söylüyor

Meksika Başkanı: Trump yalan söylüyor

Meksika Başkanı Enrique Pena Nieto, Başkent Mexico City’de dün biraraya geldiği Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump’ın iki ülke arasına inşa edilecek duvarın maliyetinin ödenmesi konusunda yalan söylediğini dile getirdi.

Nieto, Meksika’nın Trump’ın inşa etmek istediği duvara da ülkesinin para ödemeyeceğini söyledi.

Trump, dün Başkan ile yaptığı özel görüşme sonrasında duvarın maliyetinin kim tarafından ödeyeceği konusunun gündeme gelmediğini söylemişti. Başkan Nieto ise Trump’ı yalanladı. Nieto, görüşmelerinde Trump’a, hükümetinin duvar inşasının maliyetini hiç bir zaman üstlenmeyeceğini kendisine ilettiğini kaydetti.

Pena Nieto Twitter hesabından, “Donald Trump ile görüşmemizin hem de başında açık şekilde Meksika’nın duvar içn ödemede bulunmayacağını söyledim” diye yazdı.

Trump, dünkü görüşmeden sonra kamuoyuna farklı bir atmosfer çizmişti. Trump, görüşmenin çok olumlu geçtiğini ve göçmen konusunda zarar gören ilişkinin tamir edildiğini ifade etmişti. Trump, “Duvar konusu gündeme geldi ama biz duvarın kim tarafından ödeneceği konusunu görüşmedik. Bunu daha sonra ele alacağız, bu sadece bir ön görüşmeydi. Çok harika bir görüşme oldu” diye açıklamada bulunmuştu.

Nieto’nun açıklamasından sonra Trump’ın sözcüsü Jason Miller, “Bu bir pazarlık değildi ve bu şekilde dile getirmekte uygunsuz olur. Onlar (Trump ile Nieto) bu konuda iki farklı görüşe sahip olmaları şaşırtıcı değil ve biz sürecin devam için istekliyiz” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.