Kumarhaneler kralı da Trump’a destek açıkladı

Kumarhaneler kralı da Trump’a destek açıkladı

Her başkanlık seçim döneminde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylarına yaptığı milyon dolar seçim bağışı ile gündeme gelen ve “kumarhaneler kralı” olarak adlandırılan Sheldon Adelson, Donald Trump’ı desteklediğini açıkladı.

Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan aday adaylığı yarışında bu sene uzun süre sessiz kalan Andelson, adaylık yarışında rakipsiz kalan Trump’ı destekleyeceğini dile getirdi.

Demokrat Parti’nin en güçlü başkan aday adayı olan Hillary Clinton’dan Trump’ın çok daha iyi başkan olacağına inandığını belirten Andelson, “Başkanlık seçimini kazanması için güçlü şekilde Trump’ı destekliyorum ve Cumhuriyetçi dostlarımı da aynı yönde davranmaları konusunda teşvik ediyorum” dedi.

Washington Post gazetesinin yorum sayfasına makale yazan Andelson, önseçimlerde hala bazı aşamaların kalmış olmasına rağmen Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayının Trump olacağını dile getirdi.  .

Donald Trump ile hemen her konuyu konuştuğunu ancak hepsinde de ortak fikirde olmadıklarını aktaran Andelson, “Ancak Amerikan halkı onun dile getirmiş olduğu her konuda ortak düşünüyor ki onu destekliyor” diye yazdı.

Adelson, Cumhuriyetçi Parti’ye verdiği güçlü destek gibi İsrail lobilerinin de büyük finansörlerinden. Boston şehrinde bir taksi şoförünün oğlu olarak doğan Andelson, bugün ABD’nin en zenginleri arasında.

Las Vegas ve Florida eyaletlerinde kumarhaneleri bulunan Amdelson, 2012 yılındaki başkanlık seçimlerinde de Cumhuriyetçi Partili başkan adayı ve aday adaylarına on milyonlarca dolar seçim bağışı yapmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.