Kölelere göçmen diyen Ben Carson’a tepki

Kölelere göçmen diyen Ben Carson’a tepki

ABD’nin yeni İskân ve Şehircilik Bakanı Ben Carson, ABD’ye istekleri dışında getirilen köleleri “göçmenler” diye tanımladığı için hak örgütlerinden tepki aldı.

Ataması Amerikan Senatosu tarafından geçen hafta onaylanan, Carson bu sözlrei bakanlıktaki personele yaptığı ilk konuşmada sarf etti.

Carson konuşmasına beyin cerrahlığı kariyerindeki anılarını anlatarak başladı ve çocuklarına daha iyi bir yaşam vermek için uzun saatler çalışan göçmenlerden övgüyle bahsetti.

Siyah Amerikalı Carson konuşmasına, “Köle gemilerinin diplerinde buraya gelen başka göçmenler de vardı, daha azına daha çok ve uzun saatler çalıştılar. Ancak onların da oğullarının, kızlarının, torunlarının, torunlarının torunlarının bu topraklarda refah ve mutluluk içinde yaşayabilmesi hayalleri vardı” dedi.

Köleleştirilmiş Afrikalılar ABD’ye gönüllü gitmediler ve yüzyıllar boyunca özgürlükleri engellendi.

Anne Frank Karşılıklı Saygı Merkezi’nden Steven Goldstein “Bir söz ancak bu kadar yaralayıcı olabilir” dedi.
Twitter’da tepki
Twitter’da da siyah aktör Samuel L. Jackson’ın da aralarında bulunduğu kullanıcılar Carson’a tepki gösterdi.

Bakanlığın sözcülerinden biri ise “Bakanın sözlerinin en kötücül yorumu. Hiç kimse bakanın, gönüllü göçü istek dışı hizmetle bir tuttuğunu düşünmüyor” dedi.

Ben Carson başkanlık yarışından çekildikten sonra, Trump’a destek vereceğini açıklamış ve yeni Trump kabinesinde bakan olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.