Cumhuriyetçi Fiorina’dan, Demokrat Clinton’a övgü

Cumhuriyetçi Fiorina’dan, Demokrat Clinton’a övgü

Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimleri için muhafazakar partiden aday adayı olan ve yıldızı son haftalarda parlayan HP eski CEO’su Carly Fiorina, Demokrat Parti’nin güçlü başkan aday adayı Hillary Clinton’a övgülerde bulundu.

People Magazine dergisine mülakat veren Fiorina, sıkı çalışan kadınları çok iyi anladığını ve onların zoru başardığını dile getirdi. Fiorina, “Çok çalışıp en iyisini yapmaya çalışan her kadına empati yapıyorum ve onlardan birisi de Hillary. O (Hillary) akıllı, çok çalışkan ve tüm gücünü ortaya koyan birisi” dedi.

Clinton ise aynı fikirde olmadığını ancak başkanlık yarışında kendisi gibi partisi içinde tek yarışan kadın olduğunu hatırlatan Fiorina, asla Hillary’nin şahsına yönelik politik argümanlarla saldırmayacağı sözünü verdi. Fiorina, “Biz kadınlar olarak başkanlık siyasi mücadelemizde erkekler gibi aynı kurallarla mücadele vermeliyiz. Bu oyunu sürdürmek istiyorsak adil olmak ve aynı kurallara tabi olmamız gerekiyor’’ dedi.

Röportajında Clinton’ın şahsına yönelik hiçbir saldırı yapmayacağının altını çizen Fiorina, “Benim eleştirim onun eylemlerine, geçmişte yapmış olduğu yanlışlarına yönelik olacak. Bu da adil bir yarış anlayışı” dedi.

CNN’de geçtiğimiz hafta yayınlanan canlı tartışma programında beklentilerin üzerinde performans gösteren ve diğer Cumhuriyetçi başkan aday adaylarına üstün gelen Fiorina, anketlere göre rakibi Donald Trump’ın ardından ikinciliğe yükseldi.  

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.