CNN bir tek onu davet etmedi

CNN bir tek onu davet etmedi

CNN haber kanalı ile Reagan Başkanlık Kütüphanesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği canlı tartışma programına, Cumhuriyetçi Parti’nin 17 başkan aday adayından yalnızca birisi davet edilmedi.

CNN’den canlı olarak yayınlanacak olan tartışma programı 16 Eylül de yapılacak. Tartışma programına Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayları içinde davet edilmeyen tek aday Jim Gilmore oldu.

CNN, peş peşe iki ayrı program şeklinde yayınlayacağı tartışma programının prime time bölümüne anketlerde ilk 10’da girenlerin yer alacağı vurgulandı. CNN, 16 Temmuz ile 10 Eylül arasında ülke genelinde yapılan anket sonuçlarının ortalamasına göre ilk 10 aday adayının prime time daki canlı yayına katılabileceğini açıkladı.

Tartışma programının saatleri henüz netleşmedi ancak geçen hafta Fox News haber kanalı gibi ilki 17:00, ikincisi ve önemli olanı da yine 21:00 da sularında olması bekleniyor.

Virginia eyaleti eski valisi Jim Gilmore, CNN ve Reagen Başkanlık Kütüphanesi tarafından tartışma programına davet edilmeyen tek aday adayı. Gilmore’un davet edilmemesine neden olarak bugüne kadar yapılan kamuoyu yoklamalarının ortalamasında kendisine olan desteğin yüzde 1’in altında olması sebep gösteriliyor.

Gilmore’un 10 Eylül’e kadar anketlerdeki destek ortalaması yüzde 1’in üzerine çıkarsa davet edileceği düşünülüyor.

Reagan Başkanlık Kütüphanesi adına açıklama yapan eski first lady Nancy Reagan, tartışma programı için “seçim süreci için bu tartışma programı kritik rol üstlenecek” dedi.  

CNN’den yayınlanacak tartışma programını haber kanalının spikerlerinden Jake Tapper üstlenecek. Tapper ile birlikte başkan aday adaylarına soru soracak olan bir diğer isim de muhafazakar  radyo programları ile tanınan Hugh Hewitt’in olacağı tahmin ediliyor.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.