Clinton tekrar rakipleri ile arayı açıyor

Clinton tekrar rakipleri ile arayı açıyor

Demokrat Parti içindeki 2016 başkanlık seçimleri için devam eden önseçim yarışında ada adayı Hillary Clinton rakipleri ile arasındaki farkı tekrar açma eğiliminde olduğu ortaya çıktı.

Yapılan son kamuoyu yoklamasında iki hafta öncesine kadar açıklanan ankete oranla Clinton’ın destek yüzdesi 5 puan arttırdığı görülüyor. ABD eski dışişleri bakanı ve Demokrat Parti’nin en güçlü başkan aday adayı olarak Clinton’a en ciddi rakip olarak iki isim ön plana çıkıyor.

Bunlardan birisi Demokrat Parti’nin Vermont Senatörü Bernie Sanders diğeri ise aday adaylığını henüz açıklamamış olmasına rağmen Başkan Yardımcısı Joe Biden.

CNN/ORC tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre Clinton katılımcıların yüzde 42’sinin desteğini alırken Sanders yüzde 24 ve Biden ise yüzde 22 olarak olarak tespit edildi. Yine aynı kurumların 9 Eylül tarihinde açıkladığı anket sonucuna göre Clinton yüzde 37, Sanders yüzde 27 ve Biden yüzde 20 olarak dile getirilmişti.  

Ülke genelinde yapılan ankete 924 denek katılırken görüşmelerin telefon ile yapıldığı açıklandı. 17-19 Eylül tarihleri arasında yapılan görüşmelerle hazırlanan ankette yanılma payının yüzde 3 olduğu kaydedildi.

Aynı ankete göre Demokrat Parti içinde başkan adaylığı için yarışan diğer aday adaylarının çok varlık göstermediği görüldü.

Maryland eski valisi Martin O’Malley yüzde 1, eski Rhode Island eyalet valisi Lincoln Chafee ile Virginia eyaleti eski senatörü Jim Webb ise yüzde birin altında kaldıkları görüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.