Başkan Obama, ‘‘Sizler (Türkler) her yerdesiniz, harika iş çıkarıyorsunuz’’

Başkan Obama, ‘‘Sizler (Türkler) her yerdesiniz, harika iş çıkarıyorsunuz’’

6 Kasım başkanlık seçimlerinde Başkan Barack Obama’nın yeniden seçilebilmesi için kurulan ve bu yolda seçim çalışmalarına aktif olarak katılan, ‘‘Turkish-Americans for OBAMA’’ hareketine Başkan’dan övgü. Nevada eyaletinin Las Vegas şehrinde seçim çalışmaları için gelen Obama’yı burada yalnız bırakmayan Turkish-Americans for OBAMA hareketi üyelerine Başkan, ‘‘Sizler (Türkler) her yerdesiniz, harika işler çıkarıyorsunuz’’ dedi.

Nevada eyaletinin Las Vegas şehrine seçim çalışmaları için perşembe günü gelen Obama’nın konuşma yapacağı alanda boy gösteren ‘Turkish-Americans for OBAMA’ hareketi üyeleri Amerikan siyasetinde Türklerin de olduğunu gösterdi. Başkan’dan bizzat teşekkür iltifatını alan hareketin üyelerinden Mahmut Altun’a Obama ayrıca, ‘‘Bugüne kadar yaptıklarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum’’ dedi.

DSC01943
Altun, Başkan’ın konuşma yapacağı alana saatler öncesinden geldiklerini belirtti. Hareket adına 2012 başkanlık seçimlerinde aktif olarak çalışan iki hareket üyesi arkadaşı ile bilrikte Las Vegas’da Obama’nın konuşma yaptığı kürsünün hemen karşısında yer aldığını aktaran Altun, ‘‘Başkan kürsüye gelince hemen ‘Turkish-Americans for OBAMA’ yazılı dövizi açtım ve hep öyle tutum. Başkan bir kaç defa bize bakarak gülümsedi’’ dedi.

Obama’nın konuşmasının ardından kürsüden inerek ön sıradaki insanlarla tokalşatığını belitten Altun olayı şöyle aktardı; ‘‘Bende oradaydım ve Başkan’a uzattığım elimi iki eliyle birden tutunca, ‘‘Türk-Amerikalılar senin için çok ciddi çalışıyor dedim. Başkan’da bana Sizler her yerdesiniz ve harika işler çıkarıyorsunuz. Yaptıklarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.’’

Altun Obama’nın kürsüye gelmeden önce ünlü şarkıcı Ray J ile milletvekili Shelly Berkley’e de Turkish-Americans for OBAMA hakkında bilgi vererek, Türk toplumunun nasıl organize olduğunu anlattığını aktardı.

Başkan Obama’nın resmi seçim internet sitesinde de yer verilen Turkish-Americans for OBAMA hareketi, Obama’nın seçimi kazanabilmesi için özellikle kritik eyaletlerde seçmenlere telefon edip, kapı kapı dolaşıp Başkan için oy istiyor. Hareket, seçim gününde de sandığa gitmeyen yaşlı, hasta kişileri taşıyarak 2012 seçim sonuçlarına destekledikleri Obama adına olumlu etki yapmayı hedefliyor.

Write a comment

1 Comment

  1. Hüseyin Altun November 5, 06:52

    Turkish-Americans for OBAMA hareketi’nin gayretlerini bizde yürekten destekliyoruz.

    6 Kasım seçimlerinin insanlık, Türk milleti ve ABD ülkesi içinde hayırlara vesile olacak şekilde neticelenmesi dileğiyle… OBAMA’nın bir dönem daha ABD’ye Başkanlık etmesini bizde arzuluyoruz.

Only registered users can comment.