Clinton ile Sanders, New York’ta fena kapıştı

Clinton ile Sanders, New York’ta fena kapıştı

Demokrat Parti’nin başkan aday adayları Hillary Clinton ile Bernie Sanders, dün akşam katıldıkları canlı tartışma programında fena kapıştı.

Demokrat Parti’nin güçlü başkan aday adayı Clinton, rakibi Vermont Senatörü Sanders ile girdiği tartışmada tarafların son derec “agresif” oldukları dikkat çekti. İkili arasındaki sert geçen tartışma programı, ABD medyasında da gündem oldu. AP haber ajansı iki arasında yaşanan gerginlik için, “Başkan olabilmek için çok agresifçe birbirlerini yargıladılar” şeklinde yorumda bulundu.

Demokrat Parti’nin iki başkan adayının canlı tartışma programında birçok sorunun gündeme geldiğini aktaran AP, “Ancak ana tema Wall Street finans kurumları ile ülke genelindeki asgari saat ücreti ve bireylerin silah edinme hakkı öne çıktı” diye yazdı.

Reuters haber ajansı ise ikili arasında tartışmanın karşılıklı sert geçmesi ve birbirlerinin sözünü kesmesi üzerine programın moderatörlerinden CNN sunucusu Wlof Blitzer’ın araya girerek, “İkinizde karşılıklı bağırırsanız dinleyicilerin sizleri anlaması mümkün olmayacak” diye uyarısına dikkat çekti.

Bloomberg Politics yayınladığı haberinde Sanders’ın Clinton’a en çok Irak savaşı ile serbest ticaret sözleşmesine destek vermesinden dolayı eleştirdiğini yazdı. Bloomberg Politics, Clinton’ın ise rakibine Başkan Barack Obama’ya karşı muhalif tavır alarak Cumhuriyetçilerle birlikte zaman zaman hareket etmekle karşılık verdiğini kaydetti.  

New York Times (NYT) gazetesi de ikili arasındaki tartışma programında Sanders’ın Clinton’a zenginlerden ve bankalardan aldığı seçim bağışı nedeni ile “defalarca saldırdı” yorumunda bulundu. Ünlü gazetede Sanders’ın bu saldırılarına karşın Clinton’ın “çelik gibi kendine güveninden taviz vermeden sert dirsek koydu” yorumunda bulundu. NYT, Sanders rakibine her saldırışından sonra “adeta salıncakla sallanıyor rahatlığı ve keyfinde görünüyordu” şeklinde yazdı.  

Los Angeles Times (LA Times) gazetesi ise Sanders’ın Clinton’a dışişleri bakanlığı döneminde ücret karşılığı yaptığı konuşmaların dökümünün neden yayınlanmadığını sorduğuna dikkat çekti. Sanders’ın bu saldırısına karşı Clinton ise, rakibinin neden vergi beyannamesini açıklamadığı suali ile karşılık verdiğini aktardı. LA Times, Sanders, Clinton’ın bu eleştirisine karşın, “Bu Cuma birkaç yıla ait vergi beyannamemi açıklayacağım” karşılığı verdiğini yazdı.

TARTIŞMA PROGRAMI İLE İLGİLİ 750 BİN TWEET ATILDI

Demokrat Parti’nin New York eyaleti önseçimi öncesi yaptığı son tartışma programı için açılan #DemDebates hastagi üzerinden 750 bin tweet atıldığı açıklandı. Atılan bu tweetlerin yüzde 56’sı Clinton lehinde olduğu ve Sanders’ı ise eleştirdiği görüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.