Clinton, Cumhuriyetçi milyonerlerden de seçim bağışı istiyor

Clinton, Cumhuriyetçi milyonerlerden de seçim bağışı istiyor

Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçi milyonerlerden Donald Trump’ı durdurabilmek için seçim kampanyasına bağış yapmalarını istedi.

Clinton’ın seçim kampanya ekibinin Cumhuriyetçi Parti’ye en fazla bağış yapan bin 200 kişiye elektronik mektup göndererek Trump’ı durdurabilmek için maddi destekte bulunmalarını istediği öğrenildi.

Clinton’ın ekibi 2012 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan Mitt Romney’e destek verenleri özellikle hedef aldıkları görüldü. Romney, Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’a parti içinde en sert muhalefet eden isim olarak dikkat çekiyor.

Clinton’ın ekibi Cumhuriyetçi Parti’ye büyük bağışlarda bulunan kimselere 12 Ağustos tarihinden itibaren kendisine bağış yapmaları çağrısında bulunan mektup göndermeye başladığı öğrenildi. Mektubu Clinton’ın seçim kampanyası finans Müdürü Dennis Cheng kaleme aldı. Mektupta Trump’ı durduracak tek ismin Clinton olduğu vurgulanarak, Cumhuriyetçi bağışçılardan 10 bin dolardan 100 bin dolara kadar destek olabilecekleri ifade ediliyor.

Clinton’ın bu yeni stratejisine Demokrat bağışçılar da destek veriyor. Demokrat Parti’ye destek veren önemli isimler Cumhuriyetçi arkadaşlarını arayarak Clinton’ın Trump’ı durdurmak için tek şans olduğunu hatırlattığı ve yardım istediği ifade ediliyor.

Clinton’ın bu çağrısına olumlu yanıt verenler olmaya başladığı ifade ediliyor. Romney’in yakın arkadaşlarından ve muhafazakar partiye hemen her dönem bağışta bulunan iş dünyasından Meg Whitman, yine Romney’in iş ortaklarından David Nierenberg, Harry Sloan gibi isimler mektuba olumlu cevap verdiği belirtildi.

Bu isimlerin şimdiye kadar Clinton’ın seçim kampanyasına 33 bin 400 dolar bağışta bulunduğu kaydedildi.

Bu isimlerin dışında AT&T firmasının üst düzey yöneticilerinden olan ve George H.W. Bush ile Ronald Reagan’ın ekibinde yer alan Jim Cicconi de bulunuyor. Cicconi’nin yakın bir tarihte Clinton’a seçim bağışı toplanabilmesi için bir etkinlik düzenleyeceği de ifade ediliyor.

Clinton’ın çağrısına daha önce New York şehri eski belediye başkanı milyarder işadamı Mike Bloomberg de olumlu yanıt vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.