Bush ile Trump arasında eleştiri dozajı artıyor

Bush ile Trump arasında eleştiri dozajı artıyor

ABD’de tüm tahminleri yerle bir eden Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Doland Trump, anketlerde liderliği kimselere kaptırmıyor. Ancak bu durum diğer rakiplerinin de kendisini daha sert eleştirmesini beraberinde getiriyor.

2016 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin favori ismi olan Florida eski valisi Jeb Bush, Trump’a karşı eleştiri oklarını da gün geçtikçe arttırıyor.

Trump’ın adaylığını ilk açıkladığı haftadan itibaren anketlerde önde gitmesini çok dikkate almayan diğer başkan aday adayları gün geçtikçe yerini sağlamlaştırması karşısında ünlü işadamını daha çok eleştirmeye başladıkları görülüyor.

Özellikle Jeb Bush, dikkate almadığı Trump için şimdi daha fazla eleştiri getiriyor. Trump’ın ABD’de İngilizce konuşulmalı eleştirisine Bush, “Amerika farklı kökenlerden gelen insanlardan oluşan bir ülke. Bu farklılıkları kucaklamalı, ortak değerleri paylaşmalıyız. Donald Trump bu değerlere inanmıyor. Bizi birbirimizden ayırmaya çalışıyor. Toleranssız birisi. Amerika’yı yani bizi biz yapan değerlerden habersiz” dedi.

Bush’un seçim kampanya ofisi tarafından hazırlanan reklam videosunda Trump’un Demokrat Parti’ye verdiği destek ve kürtaj konusunda kadınların söz sahibi olması yolundaki sözlere vurgu yapılıyor.

Bush’un kendisine yönelik eleştiri dozajını yükseltmesine karşın Trump’da rakibini kaçak göçmenlerle vurmaya çalışıyor. Trump’ın seçim ofisinin hazırladığı reklam görüntülerinde, Bush’un kaçak göçmenlere ilişkin görüşleri reklamlarda kullanılıyor.

Trump ayrıca Bush’un seçim kampanyası sırasında İspanyolca konuşmasını eleştiriyor, saldırılarını kişiselleştiriyor: “Jeb Bush, kampanyasına bağışta bulunanların kuklasıdır. Buna hiç şüphe yok. Bush’un lobicilerini de tanıyorum. Son birkaç gündür akıl almaz açıklamalar yaptı, Irak Savaşı’nı haklı göstermeye çalıştı. Bu savaşı haklı gösteremezsiniz” ifadeleri dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.