Bugün Cumhuriyetçi adaylar canlı yayında tartışacak

Bugün Cumhuriyetçi adaylar canlı yayında tartışacak

Cumhuriyetçi Parti (GOP) başkan aday adayları bugün bir başka televizyon tartışma programında birbirlerine üstünlük sağalamaya çalışacak.

GOP aday adayları arasındaki tartışmanın merkezinde hayat hikayesini anlattığı kitabında “yalan” ifade de bulunduğu ileri sürülen başkan aday adayı Dr. Ben Carson olacak.

Son kamuoyu yoklamalarında başkan aday adayları içinde ilk sıraya yükselen Carson’a rakiplerinin kitabında ileri sürdüğü West Poin Askeri Akademisi’nden tam burs aldığına dair ifadelerinden dolayı eleştirmesi bekleniyor. Dr. Carson, “Gifts Hande” adlı hayatını anlattığı kitabında 1969 yılında dönemin ABD Genelkurmay Başkanının kendisine West Point’te öğrenimine devam etmesi karşılığında okul adına tam burs teklifinde bulunduğunu yazmıştı. Ancak okul yaptığı açıklamada tarihlerinde hiçbir öğrenciye ne tam ne de yarım burs sağlamadıkları, öğrencilerin tüm eğitim masraflarını aileleri ya da kendilerinin üstlendiğini bildirmişti.

CANLI YAYIN İKİ KATEGORİDE OLACAK

Bugün yapılacak olan canlı tartışma programı iki kategoride olacak. Akşam üzeri son dört ankette yüzde 3 barajının altında kalan başkan aday adayları birbirleri ile tartışacak. Burada 4 başkan aday adayı yer alacak. Bu klasmanda yer alacak başkan aday adayları içinde New Jersey Valisi Chris Christie, Arkansas eyaleti eski valisi Mike Huckabee, Louisiana Valisi Bobby Jindal ile Pennsylvania eski senatörü Rick Santorum bulunuyor.

Başkan adaylığı yarışında diğerlerine oranla daha güçlü şansı bulunan aday adaylarının çıkacağı ikinci canlı tartışma programına 8 aday katılacak. Fox Businees de yayınlanacak olan tartışma programı Wall Street Journal gazetesinin ortaklığında gerçekleştirilecek. Bu platformda Ben Carson’un yanı sıra yer alacak diğer Cumhuriyetçi başkan aday adayları şunlar; Donald Trump, Jeb Bush, Marco Rubio, Ted Cruz, John Kasich, Claire Firiona, Rand Paul.  

GOP’un 2016 başkanlık seçimlerinde başkan aday adaylarından olan South Carolina Senatörü Lindsey Graham, New York eski valisi George Pataki ise iki tartışma programına da katılamayacak. Her iki başkan aday adayının da son anketlerde destek oranı yüzde birin dahi çok altında olması nedeni ile katılamayacakları açıklandı.

Wisconsin eyaletinin Milwaukee şehrinde yapılacak olan tartışma programlarının ilki akşam 19:00 ikincisi ise 21:00 de başlayacak.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.