Bloomberg, ABD başkanlığı için nihayet kararını verdi

Bloomberg, ABD başkanlığı için nihayet kararını verdi

New York Şehri’nin eski Belediye Başkanı ve dünyanın en zenginleri arasında yer alan Michael Bloomberg, Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerine katılıp katılmayacağı konusunda nihayet kararını verdi.

Uzun süredir kamuoyunda Bloomberg’in başkanlık için yarışa girip girmeyeceği tartışılırken ünlü isim bugün kararını açıkladı. Bloomberg, Beyaz Saray için yarışmayacağını söyledi. Bloomberg, başkanlık yarışına girerek Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayları olan Donald Trump ile Ted Cruz’a fırsat vermek istemediğini dile getirdi.

Bloomberg, başkanlık için seçime gitmiş olsaydı bağımsız aday olarak yarışa girecekti. Bloomberg’in yarışa girmesi Demokrat Parti başkan adayı seçilecek kişinin ciddi anlamda oy kaybetmesine neden olabilirdi. Bloomberg’in yarışa katılmama yönündeki kararını Demokrat Partililer de memnuniyetle karşılandı.

Bloomberg, neden başkanlık yarışına katılmadığını şöyle izah etti; “Eğer şimdi ben yarışa girecek olsam bu Temsilciler Meclisi ile Senato’yu kontrol eden Cumhuriyetçilerin başkan aday adayları Donald Trump ile Senatör Ted Cruz’a seçilebilme yolu açabilir. Vicdan sahibi bir insan böyle bir riski alamaz’’ dedi.

Trump’a açıklamasında göndermelerde bulunan Bloomberg şöyle konuştu; “Biz Amerika’ya yeniden büyük ülke yapamayız çünkü değerlerimize sırt çevirmediğimiz sürece millet olarak zaten dünyanın ilk sırasındayız. Ülkemizi çok seviyorum, o nedenle de birliğimizi dağıtacak, geleceğimizi karartacak bir adayın seçilmemesi için görev üstlenmek istedim. Bu nedenle Birleşik Devletler başkanlığı için yarışa girmeme kararı aldım.’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.